Božič

Kako lep vedno izgleda Božični dan, ker predstavlja rojstvo Kristusove dejavnosti v vsemu človeštvu.

Na Božično jutro smo spoznali, da smo začeli našo najbolj nepozabno odpravo v vsem našem življenju. Nikoli ne bom pozabil besed, ki nam jih je dejal Emil tisto jutro. Te besede je izgovoril v tekoči angleščini, čeprav ni bil nikoli deležen nobene angleške izobrazbe in ni bil nikoli izven meja Daljnega Vzhoda.

Začel je svoj govor: “To je Božično jutro. Za vas je to tako imenovani dan, ko se je rodil Jezus iz Nazareta, Kristus. Vi verjamete, da je on, kot vam je bilo to predstavljeno, prišel za odpuščanje grehov. Imate ga za Velikega Posrednika med vami in na videz strogim in včasih jeznim Bogom, ki sedi nekje v tako imenovanih Nebesih, ki so kdo ve kje, morda le v človeški zavesti. Vi mislite, da lahko dosežete Boga le preko Njegovega manj strogega in bolj ljubečega Sina, velikega in veličastnega Enega, ki ga vsi imenujemo Blagoslovljeni in katerega prihod v ta svet danes praznujemo. Nam pa ta dan pomeni veliko več. Nam ne pomeni le prihoda Jezusa Kristusa v ta svet, ampak tudi rojstvo, ki predstavlja rojstvo Kristusa v vsaki človeški zavesti. Ta Božični dan pomeni rojstvo Velikega Mojstra in Učitelja, Velikega Osvoboditelja človeštva iz materialne ujetosti in omejenosti. Vemo, da je ta velika duša prišla v ta svet zato, da na široko pokaže pot k resničnemu Bogu, Velikemu Vsemogočnemu, Vseprisotnemu, Vsevednemu Enemu; da je Bog vsa Dobrota, vsa Modrost, vsa Resnica, Vse v Vsem. Ta Veliki Mojster, ki je na današnji dan prišel v ta svet, je bil poslan, da vsem pokaže, da Bog ne prebiva le zunaj nas, temveč tudi znotraj nas; da ni nikoli, niti ne more biti, ločen od nas ali od katerekoli Svoje stvaritve; da je On vedno pravičen in ljubeči Bog; da je On vse kar obstaja; da pozna vse stvari; vse ve in je vsa Resnica. Tudi če bi imel razumevanje vsega človeštva, bi vam ne mogel povedati, niti na najbolj skromen način, kaj nam to Sveto Rojstvo pomeni.

Popolnoma smo prepričani in upam, da boste tudi vi spoznali, da je ta Veliki Mojster in Učitelj prišel k nam, da bi lahko imeli večje razumevanje življenja tukaj na Zemlji; da so vse smrtne omejitve le človeške stvaritve in nič drugega. Vemo, da je ta največji od vseh učiteljev prišel, da vsem pokaže, da je Kristus, ki je v njemu in skozi katerega je delal Svoja velika dela, isti Kristus, ki živi v vseh nas in v vsem človeštvu; da lahko, z izvrševanjem Njegovih naukov, delamo ista dela, kot jih je on, in še večja kot ta. (Jn 14:12) Verjamemo, da je Jezus prišel vsem pokazat, da je Bog eden, veliki in edini Vzrok vseh stvari, da je Bog vse.

Slišali ste, da nekateri verjamejo, da je Jezus prejel svoje zgodnje šolanje med nami. Naj bo kakor koli že. Ali je sploh pomembno, če je njegovo šolanje potekalo med nami, ali pa je bilo neposredno razodetje od Boga, enega izvora, kjer vse stvari v resnici obstajajo?

 

 

 

 


 

Znanje o "Jaz sem" je zaokroženo v sedmih knjigah:

1. “ŽIVLJENJE IN NAUKI MOJSTROV VNEBOVZETJA” 

2. “JAZ SEM, KI SEM” 1. - 6. del (Izbrani nauki Saint Germaina in drugih Vnebovzetih Mojstrov)

Naročila knjig:
www.jazsem.net
telefon: 031 554 790

DOMOV

 JAZ SEM

 

Ti spisi razodevajo Božjo moč, njeno aktiviranje in uporabo. Svetujem jih tistim, ki so se pripravljeni resno obračati k Bogu in z uresničevanjem Njegovih zakonov celostno očistiti svojo podzavest in zunanjo zavest, saj postanejo z branjem in uporabo tega, kar tu piše, v posamezniku in njegovem svetu Božje moči dejavnejše. Kdor v skladu s to povečano Dejavnostjo ni pripravljen spremeniti svojega življenja v Božje zakonito življenje, lahko prej ali slej zaradi tega zelo trpi (dušno ali fizično).

Uporaba te Moči je izključna odgovornost posameznika. Vsak se mora zavedati celotne odgovornosti svojih občutkov, misli, besed in dejanj. Vsaka akcija sproži ustrezno reakcijo. Zato delujte za najvišjo dobrobit vsega Življenja – človeškega, živalskega, rastlinskega, mineralnega, Zemljinega, vesoljnega – kajti vse je Bog in največja in prva zapoved se glasi: »Ljubi Gospoda, svojega Boga, z vsem srcem in z vso dušo in z vsem mišljenjem!« (Mt. 22:38-39)

»Najvišja zapoved Večnosti je: »Bodite popolni, kot je vaš Oče v Nebesih popoln.« (Mt 5:48) Življenje vas bo vedno znova in znova vračalo v človeško utelešenje, dokler ne izpolnite te Vrhovne zapovedi Življenja. Ko jo udejanjimo, zaživimo ustvarjalno in smo nesmrtni.

Tekom sedanje širitve Luči po Zemlji je nujno, da ohranite železni nadzor nad svojimi občutki, mislimi in besedami, če se želite izogniti stalnim stiskam in izgubam v sebi in svojem svetu. Še nikoli v zgodovini planeta ni bilo to tako pomembno kot je zdaj.«

Saint Germain

To opozorilo vzemite zelo resno. To Znanje je posvečeno, zato ga tako tudi sprejmite in uporabite.

 

Zdravljenje s Svetlobo in psihoterapevtsko svetovanje.   Kvalitetno in poceni lektoriranje diplomskih nalog. Pri lektoriranju brezplačen prevod povzetka diplomske naloge.   MMS – čudežni mineral