Buda in Jezus

Mojstri sprejemajo, da je Buda pokazal Pot do Razsvetljenja, in da je Kristus to Razsvetljenje oziroma stanje zavesti, ki ga vsi iščemo – Kristusova Luč vsakega posameznika, zatorej Luč vsakega otroka, ki je rojen v svet

.

Jezus je rekel: “Kdor veruje vame, bo dela, ki jih opravljam, opravljal tudi sam in še večja kot ta bo opravljal, ker grem k Očetu.” (Jn 14:12) Jezus in Buda sta oba govorila: “Bodite popolni, kakor je popoln vaš nebeški Oče.” (Mt 5:48)

Vsaj dva od teh velikih mož (Jezus in Buda), sta tudi s svojim življenjem pokazala velike sposobnosti, ki sta jih učila. S skoraj istimi besedami sta rekla: “JAZ SEM Pot, Resnica in Luč Življenja za vse ljudi.” (Jn 14:6) In iz svoje božanske drže sta lahko resnično rekla: “JAZ SEM luč sveta. Kdor mi sledi in živi, kot sem živel jaz, ne bo hodil v temi, temveč bo imel Večno Življenje in bo popolnoma svoboden od vseh omejitev.” (Jn 8:12) Oba sta s skoraj istimi besedami rekla: “Zaradi tega sem bil rojen in prišel na svet, da bi pričal Resnico. Vsak, ki je iz Resnice, sliši moj glas.” (Jn 18:12)

 

Buda je stopil k Jezusu, položil svojo desno roko na njegovo ramo in rekel: “V vseh stvareh jaz podpiram tega svojega brata tukaj.”

Nekaj časa sta bila v tem položaju.

Nato je spregovoril Jezus: “Mi, ki smo se prebudili v višjo zavest, delujemo skupaj za skupno dobro in bratsko ljubezen vseh ljudi.”

 

 


 

Znanje o "Jaz sem" je zaokroženo v sedmih knjigah:

1. “ŽIVLJENJE IN NAUKI MOJSTROV VNEBOVZETJA”

2. “JAZ SEM, KI SEM” 1. - 6. del (Izbrani nauki Saint Germaina in drugih Vnebovzetih Mojstrov) ...

Naročila knjig:
www.jazsem.net
telefon: 031 554 790

 JAZ SEM

DOMOV

 

 

Ti spisi razodevajo Božjo moč, njeno aktiviranje in uporabo. Svetujem jih tistim, ki so se pripravljeni resno obračati k Bogu in z uresničevanjem Njegovih zakonov celostno očistiti svojo podzavest in zunanjo zavest, saj postanejo z branjem in uporabo tega, kar tu piše, v posamezniku in njegovem svetu Božje moči dejavnejše. Kdor v skladu s to povečano Dejavnostjo ni pripravljen spremeniti svojega življenja v Božje zakonito življenje, lahko prej ali slej zaradi tega zelo trpi (dušno ali fizično).

Uporaba te Moči je izključna odgovornost posameznika. Vsak se mora zavedati celotne odgovornosti svojih občutkov, misli, besed in dejanj. Vsaka akcija sproži ustrezno reakcijo. Zato delujte za najvišjo dobrobit vsega Življenja – človeškega, živalskega, rastlinskega, mineralnega, Zemljinega, vesoljnega – kajti vse je Bog in največja in prva zapoved se glasi: »Ljubi Gospoda, svojega Boga, z vsem srcem in z vso dušo in z vsem mišljenjem!« (Mt. 22:38-39)

»Najvišja zapoved Večnosti je: »Bodite popolni, kot je vaš Oče v Nebesih popoln.« (Mt 5:48) Življenje vas bo vedno znova in znova vračalo v človeško utelešenje, dokler ne izpolnite te Vrhovne zapovedi Življenja. Ko jo udejanjimo, zaživimo ustvarjalno in smo nesmrtni.

Tekom sedanje širitve Luči po Zemlji je nujno, da ohranite železni nadzor nad svojimi občutki, mislimi in besedami, če se želite izogniti stalnim stiskam in izgubam v sebi in svojem svetu. Še nikoli v zgodovini planeta ni bilo to tako pomembno kot je zdaj.«

Saint Germain

To opozorilo vzemite zelo resno. To Znanje je posvečeno, zato ga tako tudi sprejmite in uporabite.