ZDRAVJEZDRAVJE E-KNJIGEZDRAVJE PREHRANAZDRAVJE ODNOSIZDRAVJE VZGOJATERAPIJE ZDRAVJEZDRAVJE DUHOVNOST

 

KAKO NAM POMAGAJO ZA ZDRAVJE

 ALGE (Chlorella in Spirulina)

 

Na splošno so alge enostavne morske rastline, podobne morski travi. So izjemno hranilo in celo naravno zdravilo. Predvsem na Japonskem, Kitajskem in v Koreji veljajo zelene, rdeče in rjave alge za delikatesno morsko zelenjavo, oziroma osnovno živilo. Alge, ki jih lahko kupimo na slovenskem trgu v prodajalnah z bioprehrano, izvirajo najpogosteje z japonskega otoka Hokaida ali iz Bretanije. Poleg alg, ki jih uporabljamo kot želirno sredstvo, obstajajo še druge užitne alge, kot so: vakame, arame, nori, hijiki, kombu ali mekabu. Alge so bogate z biološkimi snovmi: vakame in arame vsebujeta desetkrat več kalcija kot mleko, hijiki pa destkrat več železa kot govedina. Kombu in arame so lahko do 500-krat bogatejši z jodom kot ostrige (pa še strupenega živega srebra ne vsebujejo) in celo 1000-krat bogatejši kot morske ribe. Alge vsebujejo veliko vitaminov, mineralov in mineralov v sledi. Alge vsebujejo veliko joda (pomaga pri težavah s premajhnim delovanjem ščitnice – golšavost), broma, mangana in kalija (koristen za bolnike, ki uživajo diuretike). Alge vsebujejo tudi veliko železa in klorofila (zeleno barvilo, ki pomaga hemoglobinu pri transportu kisika po telesu), zato jih priporočajo kot zelenjavno prilogo k vsakodnevni prehrani, ko gre npr. za slabokrvnost. V slovenskih lekarnah se najpogosteje pojavljata Chlorella (smaragdno zelena) in Spirulina (modro zelena), vendar vsaka posebej.

Prednost  pa je v tem, da imate obe algi na enem mestu. Obe algi sta bogati z vitamini B skupine, vitaminom C in vitaminom E. Vsebujeta tudi večje količine vitamina A in linolenske kisline ter veliko nukleinskih kislin (RNA in DNK) in klorofila. Klorofil  deluje protibakterijsko, pomaga pri transportu kisika do organov ter je regenerativno in deodorantno sredstvo. Medicina še dandanes opravlja raziskave, ki so doslej že pokazale, da alge ugodno vplivajo pri zdravljenju infekcij, npr. pri zdravljenju okužb z nekaterimi vrstami virusov herpes in virusom influence tipa A. Izkazalo se je, da so alge primerne tudi za bolnike z AIDS-om in rakom. Vse pogosteje zdravniki priporočajo uživanje alg rakavim bolnikom. Alge vsebujejo okrog 6% proteinov, ki so po sestavi svojih aminokislin zelo blizu človeškim potrebam. Obrok iz 50 gr alg zadosti polovici potreb po folni kislini (B4, ki pospešuje tvorbo krvi in delovanje prebavil, potrebna je, da lahko telo izrabi B12, v možganih pa ima vlogo povzročitelja dobre volje, razen tega pa skrbi še za dober spanec. Mangan je potreben za gradnjo vezivnega tkiva in kosti ter velja dandanes za najučinkovitejše sredstvo zoper osteoporozo. V algah sta mangan in njegov nasprotnik -. baker  v idealnem razmerju, kar zagotavlja najboljšo presnovo obeh. V človeških celicah magnezij tekmuje s svojim nasprotnikom kalcijem – medtem ko kalcij vzburja, magnezij pomirja (pomembno pri srčni mišici, krčih, zožanju žil). Alge vsebujejo oba antagonista v idealnem razmerju, zato je zelo priporočljivo uživanje alg. Ena pomembnejših sestavin alg, pa je fukoidan, snov, čigar varovalno delovanje na rakave celice so že potrdile raziskave. vsebuje tudi halogo (mehurjasto), ki blago spodbuja metabolizem in se dobro obnese pri splošni oslabelosti in med okrevanjem (npr. po operacijah ali preležani bolezni). Mehurjasta haloga vsebuje, podobno kot druge alge, veliko joda, ki je pomemben za uravnovešeno prehrano; pomanjkanje povzroči motnje v delovanju ščitnice. V 18. stoletju so pridobivali jod z destiliranjem dolgih trakov halog, imenovanih thalli, nakar je bila mehurjasta haloga dobrih petdeset let poglavitni vir te prvine. Uporabljalo so jo za zdravljenje golšavosti. Sredi preteklega stoletja so mehurjasti halogi pripisovali, da odpravlja debelost, saj spodbuja delovanje ščitnice in s tem pospešuje presnovo; odtlej je pogosta sestavina shujševalnih sredstev. Zdravljenje z algami: slabokrvnost, rak, depresija, osteoporoza, motnje spanca, bolezni zaradi pomanjkanja joda (golšavost), nervoznost kot posledica stresa.

 

Spirulina Max - proizvod od CaliVite

Modro-zelena alga vsebuje številne vitamine, minerale in vse bistvene aminokisline, ki služijo kot učinkoviti roboransi in stimulansi imunskega sistema ter pomagajo pri virusnih infekcijah.

8 vrst morskih alg v proizvodu OCEAN 21

 

 

 

 

Zdravljenje s Svetlobo in psihoterapevtsko svetovanje.   Kvalitetno in poceni lektoriranje. Pri lektoriranju diplomskih nalog brezplačen prevod povzetka naloge.   MMS – čudežni mineral

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAJ SO ALGE?

Alge so avtotrofne steljčnice. So preprosti rastlinski organizmi. Večina jih živi v morju in v celinskih vodah. Najdemo jih tudi na kopnem - v jamah, na snegu in ledu, na lubju dreves, na skalah. Alg je približno 20.000 vrst. Vsebujejo klorofil. Mnoge so zato zelene. Veliko alg pa ima še druga barvila, ki skupaj s  klorofilom določajo barvo. Tako poznamo zelene, rjave in rdeče alge.

 Nekatere alge sestavlja ene same celica in so premajhne, da bi jih videli s prostim očesom. Druge tipe alg pa sestavlja večje število celic. Večina enoceličnih alg živi v morju, so del planktona. Velikim skupinam mikroskopskih alg, ki živijo skupaj, pravimo kolonije. 

 Alge nimajo ne listov, ne korenin. Vse snovi, ki jih potrebujejo, vsrkajo iz vode. S procesom fotosinteze pridelajo lastno hrano.