ZDRAVJEZDRAVJE E-KNJIGEZDRAVJE PREHRANAZDRAVJE ODNOSIZDRAVJE VZGOJATERAPIJE ZDRAVJEZDRAVJE DUHOVNOST

 

ANANAS

 

Ananas vsebuje razen biotina (B7), vitamina B12 in vitamina E, vse druge vitamine, pa tudi 16 različnih mineralov in mikroelementov (elementov v sledi). Zaradi izredno velike vsebnosti bromelaina, pa velja kot eno najboljših naravnih zdravilnih sredstev. Proteolitični (beljakovine razgrajajoči) encim bromelain pomaga našemu zdravju na dva načina:

·         v črevesju razgradi trpežne beljakovinske ovojnice bakterij in naredi konec s črevesnimi glistami

·         poleg tega beljakovine iz hrane razgrajuje na aminokisline

Aminokisline nato prehajajo brez težav skozi črevesno steno v krvi obtok. Na svojem potovanju skozi ožilje pa nosijo s seboj še številne mikroelemente kot so: železo, cink, baker, mangan.

·         Bromelain prodira tudi skozi kožo; ananasov sok namažemo na starostne pege in te sčasoma pobledijo ali celo povsem izginejo.

·         Če smo natančni, je bromelain mešanica treh encimov, ki razgrajujejo beljakovine: bromelaina, ananaze in ekstranaze. Ananas lahko zato prištevamo k najpomembnejšim pomočnikom pri presnovi beljakovin v telesu.

Poleg tega ima bromelain še druge zdravilne lastnosti:

·         encim preprečuje strjevanje krvi (razgrajuje krvne strdke) in tako izboljšuje prekrvavitev.

·         Znižuje krvni tlak in prispeva k razgrajevanju oblog na notranji površini žil (vzrok za nastanek ateroskleroze).

·         Bromelain tudi blaži vnetja (antiinflamatorik), sprošča mišičje, preprečuje lokalne mišične krče, kot so npr. menstrualni krči, pri čemer preprečuje sintezo nekaterih tkivnih hormonov (prostaglandinov tipa II).

Zdravljenje z ananasom (bromelainom): izbolšuje razmerje beljakovin v vsem telesu, razbremenjuje trebušno slinavko, deluje odvajalno, blaži edeme (razstajanje vode v tkivu), pomaga pri prebavnih težavah in driski, pomaga pri sončarici, odstranjuje starostne pege, blaži vnetja, pomaga preprečevati osteoporozo in zlome kosti, ker je zelo bogat z manganom, deluje tudi antibakterijsko in antivirusno ter rahlo estrogensko.

 

 

 

Zdravljenje   Kvalitetno in poceni lektoriranje diplomskih nalog. Pri lektoriranju brezplačen prevod povzetka diplomske naloge.   MMS – čudežni mineral