ZDRAVJEZDRAVJE E-KNJIGEZDRAVJE PREHRANAZDRAVJE ODNOSIZDRAVJE VZGOJATERAPIJE ZDRAVJEZDRAVJE DUHOVNOST

Bajkalska čeladnica (Scutellaria baicalensis)

Bajkalsko čeladnico (Scutellaria baicalensis) - so na Kitajskem podrobneje preučevali in zanesljivo ugotovili, da je učinkovito sredstvo proti vnetjem in alergijam. To zdravilnost lahko v veliki meri pripišemo flavonoidom. Podobno kot glog (Crataegus oxyacantha) in druge rastline z velikimi količinami flavonoidov bi morda lahko bajkalska čeladnica pomagala pri težavah z venami in s krhkimi kapilarami. Klinični poskusi so potrdili upravičenost tradicionalne uporabe proti vročini in okužbam, kakršna je npr. griža. To zelišče je zelo koristno pri sivi mreni in drugih težavah, ki so posledica sladkorne bolezni.

V kitajskem tradicionalnem zdravilstvu je bajkalska čeladnica "hladno" in "grenko" zelišče, ki ga predpisujejo proti "vročini" in "žejnim" boleznim, kakršne so npr. visoka vročina, kašelj z gostim rumenim izpljunkom ter okužbe želodca in črevesja, ki povzročajo drisko in grižo. Zelišče dajejo tudi ljudem, ki jih mučijo boleče bolezni sečil. Po spoznanjih novejših raziskav zdaj uporabljajo bajkalsko čeladnico pri zdravljenju alergijskih bolezni, npr. astme, senenega nahoda, ekcemov in koprivnice, čeprav je njeno delovanje proti vnetjem najbolj učinkovito pri okužbah prebavil. Bajkalska čeladnica je tudi učinkovito zdravilo za ožilje (visok krvni pritisk, ateroskleroza, krčne žile, pokanje podkožnih kapilar).

Zdravljenje   Kvalitetno in poceni lektoriranje diplomskih nalog. Pri lektoriranju brezplačen prevod povzetka diplomske naloge.   MMS – čudežni mineral