Blaženost

Sreča je tisto, kar si vsak nadvse želi najti. Mnogi vzhodnjaki pravijo, da je blaženost tisto končno stanje. Je le drugi izraz za srečo, vendar ni tako blizu zahodnemu umu. Za zahodni um je sreča dejavni Bog. Zavedati se iskanja sreče pomeni zavedati se iskanja Boga.

Trajna sreča se ne more najti drugače kot s čaščenjem Boga, Mogočne Prisotnosti JAZ SEM, ki je znotraj, zgoraj in okoli vsakogar. Sreča je močna alkimija. Je eno najmočnejših sredstev, ki očisti človeške misli, občutke, čustva, um, telo, auro in svet posameznika. Če verjamete in preizkusite sami s seboj, ugotovite, da lahko po svoji volji ustvarite toliko sreče, kot si je želite.

Na primer, predpostavimo, da vam neka zunanja stvar pritegne pozornost in v vas povzroči določeno mero nesreče. Če veste, da je Bog, Mogočna Prisotnost JAZ SEM edini izvor sreče, potem bo vaš prvi odziv, da usmerite svojo pozornost k temu Darovalcu vse sreče in se tako uglasite na ta en Izvor, iz katerega boste sigurno prejeli.

Kadar vas nekaj moti in se želite obrniti k Bogu, naredite naslednje: Vstanite in naredite gibe, kot da bi slekli obleko, ki jo ne želite, in jo nato, kot da bi jo držali v svojih rokah, vrzite v Očiščevalni plamen in vedite, da je moteči element izničen.

Nato se z radostno zavestjo osredotočite na Boga, Mogočno Prisotnost JAZ SEM, ter občutite in sprejmite tok sreče in miru, ki polni um in telo. Z malo vaje boste hitro dosegli nivo, ko boste lahko zavestno in po svoji volji v sebi ustvarili to srečo.

Vsakič, ko to zavestno storite, boste ugotovili, da prejemate moč dovršitve in spoznali boste, da imate resnično moč, da vstopite v srce sreče in tam vsrkate njeno polnost. To dogajanje vedno spremlja razširitev zavesti kot naravna posledica.

Tisti, ki ste nagnjeni k temu, da pustite neskladnim osebam in situacijam, da se vam približajo in vas motijo, se morate pozorno opazovati in takoj, ko opazite, da se vaša pozornost usmerja na zunanje, jo odmaknite in napolnite dotično osebo, prostor ali situacijo z Bogom, Mogočno Prisotnostjo JAZ SEM.

Uporabite izrek:

Skozi svojo Prisotnost JAZ SEM zavestno napolnim to osebo, prostor ali situacijo z Bogom. Zato v svoji zunanji zavesti zagotovo vem, da se v vsem tem dogaja le to, kar je prav in popolno zame in za njihov napredek in srečo.

To, kar iščejo vsi, je sreča, ki se ji včasih reče tudi blaženost. In vendar so mnogi, ki so jo neutrudno iskali, šli mimo ključa do nje, ne da bi to sploh opazili.

Preprost ključ do popolne sreče in moči, ki leži v njej, je spoznanje in odpravljanje svojih pomanjkljivosti. To zlahka dosežete, ko enkrat spoznate Inteligenco, ki vodi vse stvari in jim zapoveduje.

Vsak je obkrožen s svojim miselnim svetom, ki ga je sam ustvaril. Znotraj tega miselnega sveta je seme, Božanska Prisotnost JAZ SEM, ki je edina dejavna Prisotnost v Univerzumu, ki usmerja vso energijo. To energijo lahko neomejeno povečate s svojo zavestno dejavnostjo.

Božja Prisotnost v notranjosti človeka je podobna koščici v breskvi. Miselni svet okoli je kot meso sadeža okoli koščice. To meso sadeža predstavlja tudi Univerzalno Svetlobno (Elektronsko) snov, ki je vseprisotna in samo čaka, da jo s svojo zavestno dejavnostjo uporabite – zgostite (precipitirate) v katerokoli obliko.

Zanesljiva pot do razumevanja in uporabe te zavestne moči je samoobvladanje. To pomeni: kot prvo: spoznati in priznati svojo Prisotnost JAZ SEM kot edino dejavno Prisotnost in Inteligenco; kot drugo je treba s tem spoznanjem vedeti, da je uporaba Njenih moči neomejena; kot tretje morate vedeti, da mi kot posamezniki s svobodno voljo in izbiro sami ustvarjamo svet okoli sebe glede na to, kam s svojo pozornostjo usmerjamo svoje misli.

Misli in občutki so najmogočnejša in edina ustvarjalna moč v Univerzumu. Zato je edini način za polno uporabo svojih misli in občutkov (ki so dejavnost Boga) samoobvladanje, s čimer lahko razumemo in dosežemo neomejeno ustvarjalno uporabo miselnih moči.

Ko v dovolj veliki meri dosežemo samoobvladanost, smo sposobni trdno ohranjati misli na tem, kar želimo. Če to storimo z zavestjo, da smo mi sami ta Prisotnost JAZ SEM (tj. dejavni Bog, ki misli), bomo spoznali, da lahko v trenutku ustvarimo v vidni obliki vse, kar želimo.

Ključ, ki odpira vrata k vsem Višjim področjem nad vami, leži v popolnosti in trdnosti samoobvladanja. Vsakdo mora resno vzeti naslednjo veliko Resnico: »Kjer je tvoja zavest, tam si ti, ker JAZ SEM je vsepovsod.«

Dolgo je bilo v vaši zavesti prisotno prepričanje, da obstaja prostor, velika razdalja in čas. Vse to so le zunanje stvaritve človeka. To, da stopite skozi ta zastor pajčevine, ki ločuje vašo zunanjo zavest od vaše polne Notranje moči in dejavnosti, je le stvar stanja vaših misli in občutkov.

Tisti, ki goreče želijo doseči Luč, živeti v Njej in biti otroci Luči, neprestano prebivajo v teh Višjih področjih. Lepota teh Področij presega vsako sposobnost predstavljanja zunanje zavesti. Če vstopite Vanje zavestno in po svoji volji, boste spoznali, da je tam vse ustvarjeno prav tako resnično in otipljivo, kot je vse v tem fizičnem svetu.

Čvrsto potrdite naslednje:

JAZ SEM moč svojega večnega, popolnega samoobvladanja.

‘I AM’ The Power of my complete Self-control, forever sustained.

To vam bo pomagalo pri doseganju tega Mojstrstva. Vedno se morate zavedati, da vas s priznanjem dejavne Prisotnosti JAZ SEM ne more nič ovirati ali se kakorkoli vmešati v vašo dejavnost.

Ko enkrat spoznate, da prostor in čas ne obstajata, vam je na dosegu roke brezmejna Večnost. Da s polno zavestjo vstopite v Višja področja (ki so iznad vašega fizičnega sveta), morate samo prilagoditi oziroma spremeniti stanje svoje zavesti. Kako lahko to storite? Z vedenjem, da ste zavestno tam.

Pogosto potrdite:

Z močjo Elektronskega kroga, ki sem ga zgradil okoli sebe, SEM osvobojen vseh strahov ali dvomov. Radostno držim Žezlo, ki JAZ SEM in drzno vstopam v katerokoli od teh Višjih področij. Ko se vrnem, želim popolnoma jasno in zavestno ohraniti spomin na svoje dejavnosti tam.

Through the Power of the Electronic Circle which I have created, ‘I AM’ no longer touched by any doubts or fears. I joyously grasp the Scepter which ‘I AM’ and step boldly forth into any of these Higher Spheres that I wish, retaining perfectly clear conscious memory of my activity there.

Na ta način lahko hitro dosežete radost neomejene svobode in popolne sreče z dejavnostjo na kateremkoli področju želite. Velika iluzija zunanje zavesti ljudi je, da so ustvarili prostor in čas. Prepričanje v to je velik zid, ki jih ločuje od Svobode.

 

Otroci Diamantnega Srca!

Objemam vas z Zlatim plamenom Svoje Ljubezni,

ščitim vas z Oklepom Svoje Moči,

dvigam vas z Roko vaše lastne Božanskosti,

blagoslavljam vas s polnostjo Svoje Luči,

dajem vam Žezlo vaše lastne Božanskosti

in vas dvigam v večno Svobodo

vašega Vnebovzetja v tej Vrhovni blaženosti,

Prisotnosti Diamantnega Srca, JAZ SEM.

 

Veličasten blisk je z vsem svojim sijem izpolnil sobo. Za trenutek je vse zadrhtelo in On je izginil. Saint Germain se je obrnil k nam in rekel:

»Zapomnite si, ljubljeni, vi ste Gral, čaša Luči, iz katere lahko vsi, ki so žejni, pijejo Izžarevanje vašega Bitja, ker ste zdaj zmaga Ljubezni. Veličastje Ljubezni poje skozi Neskončnost svojo himno v neprestano čaščenje Življenja. Poslušajte, moji blagoslovljeni otroci, Njeno brezčasno zapoved. Pozdravite Luč v srcu Stvarstva in za vekomaj zvesto stojte v nesmrtni Odredbi Ljubezni:

 

»O, otroci Luči! O, jutranji Plameni! Kličite k zvezdi Skrivne

Ljubezni! Naj njeni žarki stkejo za vas večno obleko Transcendentalne ljubkosti in okrasijo vaše srce z dragulji Svetega ognja.

Naj se njeno Veličastje izraža skozi vas, da boste imeli žezlo Vrhovne moči. Govorite le Odredbe Ljubezni, da se izpopolni vse. Poslušajte zvok Njenega glasu, da lahko vsi slišijo Pesem radosti, strmite

le k Njeni Luči, da bo lahko Plamen sedmih Elohimov

žarel na vašem čelu.

 

Držite čašo Tekoče Luči in za vedno izlivajte njeno Življenje dajajoče Bistvo. Potem bodo žarki iz Diamantnega Srca razsvetlili vašo pot in ko bo viteški poveljnik dvignil svoj meč iz Plamena, boste šli skozi in boste stali iz oči v oči s svojo lastno Božanskostjo na samem Oltarju Življenja; kajti v tem Svetem med ‘Najsvetejšimi’ je Eno –

Vsemogočno v sijočem Veličastju – vaš lastni ljubljeni Jaz,

Čarobna Prisotnost – JAZ SEM.

 

Na Kroni vaše večne Zmage se lesketa dvojna mavrica, rezultat dosežka Ljubezni, obdan z Vsemodrostjo; Vaša Kraljevska oblačila so dela Ljubezni, žarki Luči iz Čarobne Prisotnosti – JAZ SEM,

ki za vselej ogrnejo vsa bitja s svojim Izžarevanjem in so vir večne Mladosti in Lepote; skozi njih vaše Žezlo potegne v Ljubezen

Njeno bit – Polnost Čarobne Prisotnosti – JAZ SEM.

 

Žarki sedmih Graditeljev (Elohimov) sežejo gor in kot blisk izlijejo svoje svetleče tokove Ljubezni, stkejo velike Reke moči v Večno

obleko, v sijočem Veličastju in osupljivi Lepoti –

darilu Čarobne Prisotnosti – JAZ SEM.

 

O, otroci Plamena! Pojte hvalnico Stvarstva, ki je pesem Ljubezni, ki ustvarja glasbo Sfer, ki se razlega skozi prostor v čast, hvalo

in spoštovanje Življenju, Čarobne Prisotnosti – JAZ SEM.

 

Naj teče skozi vas v vedno razširjajoči se Popolnosti: Bodite zanos

in veličastje Luči vsem! Spoznajte skrivnosti Enega! Ponesite Ljubezenski dih Radosti vsepovsod in občutite veliki Srčni

utrip v Plamenu, Čarobno Prisotnost – JAZ SEM!«

 

 

 

 


 

Znanje o "Jaz sem" je zaokroženo v sedmih knjigah:

1. “ŽIVLJENJE IN NAUKI MOJSTROV VNEBOVZETJA”

2. “JAZ SEM, KI SEM” 1. - 6. del (Izbrani nauki Saint Germaina in drugih Vnebovzetih Mojstrov) ...

Naročila knjig:
www.jazsem.net
telefon: 031 554 790

 JAZ SEM

DOMOV

 

Ti spisi razodevajo Božjo moč, njeno aktiviranje in uporabo. Svetujem jih tistim, ki so se pripravljeni resno obračati k Bogu in z uresničevanjem Njegovih zakonov celostno očistiti svojo podzavest in zunanjo zavest, saj postanejo z branjem in uporabo tega, kar tu piše, v posamezniku in njegovem svetu Božje moči dejavnejše. Kdor v skladu s to povečano Dejavnostjo ni pripravljen spremeniti svojega življenja v Božje zakonito življenje, lahko prej ali slej zaradi tega zelo trpi (dušno ali fizično).

Uporaba te Moči je izključna odgovornost posameznika. Vsak se mora zavedati celotne odgovornosti svojih občutkov, misli, besed in dejanj. Vsaka akcija sproži ustrezno reakcijo. Zato delujte za najvišjo dobrobit vsega Življenja – človeškega, živalskega, rastlinskega, mineralnega, Zemljinega, vesoljnega – kajti vse je Bog in največja in prva zapoved se glasi: »Ljubi Gospoda, svojega Boga, z vsem srcem in z vso dušo in z vsem mišljenjem!« (Mt. 22:38-39)

»Najvišja zapoved Večnosti je: »Bodite popolni, kot je vaš Oče v Nebesih popoln.« (Mt 5:48) Življenje vas bo vedno znova in znova vračalo v človeško utelešenje, dokler ne izpolnite te Vrhovne zapovedi Življenja. Ko jo udejanjimo, zaživimo ustvarjalno in smo nesmrtni.

Tekom sedanje širitve Luči po Zemlji je nujno, da ohranite železni nadzor nad svojimi občutki, mislimi in besedami, če se želite izogniti stalnim stiskam in izgubam v sebi in svojem svetu. Še nikoli v zgodovini planeta ni bilo to tako pomembno kot je zdaj.«

Saint Germain

To opozorilo vzemite zelo resno. To Znanje je posvečeno, zato ga tako tudi sprejmite in uporabite.