ZDRAVJEZDRAVJE E-KNJIGEZDRAVJE PREHRANAZDRAVJE ODNOSIZDRAVJE VZGOJATERAPIJE ZDRAVJEZDRAVJE DUHOVNOST

 

BRSTIČNI OHROVT

 

Spada v družino križnic in ima nekatere podobne lastnosti kot brokoli in zelje. Deluje proti raku, proti estrogenu in vsebuje različne antioksidante ter indole. Je izvrsten vir hranilnih snovi.

·         tiamin (B4) in mangan - Zaradi velike količine tiamina (vitamina B1) in folne kisline (vitamina B4) je brstični ohrovt idealna zelenjava za ljudi, ki trpijo za kronično slabimi živci, preutrujenostjo in pomanjkanjem koncentracije ter jim manjka življenjske energije in vitalnosti. Tiamin skupaj z mikroelementom manganom in nekaterimi beljakovinami v presnovi tvori življenjsko pomembne encime, predvsem za preskrbo možganov in živčevja z glukozo. Brstični ohrovt je zelo bogat z manganom. Pomanjkanje tiamina je pogosto vzrok slabega šolskega uspeha otrok. Žal telo tiamina ne more vezati, zato ga moramo redno dovajati s hrano. Enostranska in osiromašena prehrana, ki jo sestavljajo večinoma hamburgerji, (nemorske) pizze ali prehrana v menzah s sladkimi in gaziranimi pijačami vred, ne vsebujejo skoraj nič tiamina in še manj mangana.

·         kalij - Brstični ohrovt sebuje tudi precej kalija, ki odvaja odvečno tekočino iz telesa in kot nasprotnik natrija izboljšuje prenos hranilnih snovi iz krvi v celice. Odstranjuje tudi kisline in deluje čistilno. Njegovo bogastvo balastnih (vlakninskih) snovi uravnava delovanje črevesja in odpravlja zaprtost.

·         vitamin C - Velika količina vitamina C v brstičnem ohrovtu krepi imunski sistem. Kdor je izpostavljen stresu in delovnim pritiskom, težavam in konfliktom, potrebuje nujno brstični ohrovt - hrano za živčevje (vsaka jeza izčrpa pomembne hranilne snovi iz krvi in človeških organov ter kosti).

Brstični ohrovt pomaga proti utrujenosti in nezmožnosti za delo, skrbi za duhovno svežino in sposobnost koncentracije, pospešuje nastajanje krvi in s tem zboljšuje preskrbo celic s kisikom, pospešuje rast celic, skrbi za krepka vezivna tkiva, lase naredi bleščeče in kožo mehko, izboljša razpoloženje, odvaja vodo in pomaga pri hujšanju, čisti črevesje in odpravlja zaprtost, skrbi za večjo vitalnost in življenjsko moč, krepi imunski sistem.

 

 

Zdravljenje   Kvalitetno in poceni lektoriranje diplomskih nalog. Pri lektoriranju brezplačen prevod povzetka diplomske naloge.   MMS – čudežni mineral