DUHOVNI UČITELJI

Veliki Vnebovzeti Mojstri Ljubezni, Luči in Popolnosti so širili Luč v človeštvu od samega začetka. Na noben način niso le plod neke domišljije, temveč so resnična, vidna, otipljiva, veličastna, živa, dihajoča Bitja tolikšne Ljubezni, Modrosti in Moči, da lahko človeški um komaj dojame neskončnost vsega tega. Popolnoma svobodno delujejo po vsem Univerzumu z neomejeno Močjo in povsem naravno delajo stvari, ki se navadnim ljudem zdijo nadnaravne.

Oni so varuhi in učitelji človeštva. Vsak, ki pride pod okrilje in šolanje nekega Vnebovzetega Mojstra, lahko razvije oziroma razširi svojo zavest iznad človeških zmogljivosti in polno izrazi svojo Božanskost.

Vnebovzeti Mojstri so posamezniki, ki so z zavestnim trudom v sebi ustvarili toliko Ljubezni in Moči, da so potrgali verige vseh človeških omejitev. Zato so svobodni in vredni zaupanja glede uporabe človeštvu neznanih sil. So eno z Vseprisotnim Bogom – Življenjem. Vse sile in stvari so poslušne Njihovim zapovedim. So samospoznana, samozavedajoča se Bitja svobodne volje, ki z uporabo Luči v sebi upravljajo vse.

Telo Vnebovzetega Mojstra nenehno izžareva žarke Luči na neskladja na Zemlji, ki jih raztapljajo prav tako kot Luč in toplota fizičnega sonca razprši meglo.

Jezus je zunanjemu svetu razodel Mojstrski zapis, kaj je notranji Božji jaz zunanjemu oziroma osebnemu jazu. On je še vedno živi dokaz posameznikove sposobnosti, da se osvobodi vseh omejitev in izrazi Božanstvo, kot je bilo izvorno namenjeno; kajti prvi pogoji, v katerih je živelo človeštvo na začetku, so bili popolnoma harmonični in brez kakršnegakoli pritiska.

Ko se nek posameznik, ki preučuje Življenje in zakone Univerzuma, začenja globje kot ostala množica človeštva zavedati dejstva, da obstajajo Vnebovzeti Mojstri, si pogosto tudi zaželi, da prejme nauke teh Velikih. Medtem ko je to v večini primerov podzavestni vzgib duše, da prejme večjo Luč, je zunanjemu jazu še bolj malo jasno, kakšen odnos naj vzpostavi do teh velikih Bitij, ki so popolnoma Božanska.

Obstaja način, kako lahko zelo resen in odločen učenec vzpostavi kontakt z enim od Njih, toda to je možno le, ko je zunanji jaz pripravljen delovati v polni Ljubezni in disciplini. Če je motiv za takšen stik le potešitev radovednosti, dokaz obstoja ali neobstoja Vnebovzetih Mojstrov, rešitev nekega problema, zagotovo ne bo nikoli prišlo do njega. Vnebovzeti Mojstri se nikoli ne ukvarjajo z zadovoljevanjem človeških plati kogarkoli. Ves njihov trud je posvečen širitvi notranjega Božjega jaza, tako da se Njegova moč lahko sprosti s tolikšno silo, da zdrobi omejitve človeškega jaza, zaradi katerih ta ni mogel biti popoln prevodnik, skozi katerega bi bil Božji jaz dejaven v miselnem, čustvenem in fizičnem pojavnem svetu. To so področja misli, občutkov, čustev in dejanj.

Človeške slabosti in omejitve enostavno oslabijo človeški jaz, ki bi moral biti izurjen in vzdrževan v najboljšem možnem stanju kot učinkovit služabnik temu velikemu notranjemu Božjemu jazu. Človeško telo je s svojimi lastnostmi Božji tempelj Energije, s katero ga oskrbuje velika Božja Prisotnost, ki želi skozi ta zunanji jaz izraziti popoln Božanski načrt oziroma namen. Če osebnost zapravlja Božjo energijo skozi neobvladana čutna poželenja in zahteve, tako da Notranji Prisotnosti prevodnik ni na voljo, se ta Prisotnost zanesljivo odmakne in človeški jaz izgubi moč upravljanja z umom in telesom. Tempelj se postara in razkroji. Temu v svetu rečete smrt.

Kdor išče živ, viden in otipljiv stik z Vnebovzetim Mojstrom brez potrebne priprave, potrebne za prilagoditev zunanje strukture telesa in uma, je podoben otroku v vrtcu, ki želi priti do univerzitetnega profesorja in hoče, da se pri njem uči abecedo.

Vnebovzeti Mojstri so resnično zbiralniki ogromne moči in energije. Česarkoli se dotaknejo s svojim izžarevanjem, se visoko napolni z njihovim Svetlobnim bistvom prav tako kot igla, ki se dotika magneta, prevzame te lastnosti in tudi sama postane magnet. Vsa Njihova pomoč in Izžarevanja so vedno svobodno darilo Ljubezni. Zato tudi nikoli nad nikomur ne uporabijo kakršnegakoli pritiska.

Le ena vstopnica je do Prisotnosti teh Velikih, to je Ljubezen, ki jo v dovolj veliki meri pošljete svojemu Božanskemu jazu in Njim. Istočasno morate biti odločni, da izkoreninite vsa človeška neskladja in sebičnost.

Ko postanete dovolj odločni, da služite le konstruktivnemu načrtu Življenja, popolnoma disciplinirate svojo človeško naravo, ne glede na to, kako neprijetna je lahko ta naloga. Tedaj boste samodejno pritegnili k sebi pozornost Vnebovzetega Mojstra, ki bo vzel v ozir vaše težave ter vas s svojim spodbujanjem, Močjo in Ljubeznijo podpiral, vse dokler ne boste dosegli občutka stalne povezanosti s svojim notranjim Božjim jazom.

Vnebovzeti Mojster ve in vidi vse, kar je v zvezi z učencem, ker jasno bere zapise, ki jih je učenec naredil v svoji auri. Ti razkrivajo nivo učenčevega razvoja – njegovo moč in šibkost. Vnebovzeti Mojster je vsevedni um in vsevidno oko Boga, ker Njemu ne more biti nič skrito. Kdor želi priti v vidno in otipljivo Prisotnost Vnebovzete legije, mora razumeti, da bo pripravljen in dostojen za to le, če bo postal sijoče sonce Ljubezni, Luči in Popolnosti, ki jih bo Mojster lahko po svoji volji zavestno vsepovsod usmeril in razširil ter uporabil kot del samega Sebe.

 Kdor se ni, se ne in se niti ni pripravljen disciplinirati tako, da bi imel uravnovešen um, mirne in ljubeče občutke ter močno telo, ni material, ki bi ga Vnebovzeti Mojster lahko uporabil pri nadčloveškem delu. Kdor ni dovolj močan, obvladan in dobro razvit posrednik, ni zmožen sodelovati z Vnebovzetim Mojstrom in tako opravljati delo, ki je iznad običajnih človeških sposobnosti.

Nagnjenje tistega, ki želi zavestno sodelovati z Vnebovzetimi legijami naj ne bo, ‘Želim si, da bi bil Njihov učenec,’ temveč naj bo, ‘Tako močno se bom prečistil, discipliniral in izpopolnil, da bom postal takšen izraz Božanske Ljubezni, Modrosti in Moči, da bom lahko pomagal pri Njihovem delu. Potem bom samodejno prišel v stik z Njimi. Tako vztrajno bom ljubil, tako neskončno, tako božansko, da bo sama inteziteta moje Luči odprla pot za sprejem med Njih.’

Vsak na tej Zemlji je vsak trenutek svoboden, da ‘vstane in gre k Očetu’ (Lk 15:20) – svojemu Božjemu jazu – če se bo le obrnil stran od stvaritev svojih človeških čutov in ohranjal svojo pozornost na edinem Izvoru v Univerzumu, iz katerega prihajajo Mir, Sreča, Obilje in Popolnost.

Obstaja način, s katerim lahko vsak pride v stik z Vnebovzetimi Mojstri: to je z razmišljanjem o Njih. Pokličite Jih in vedno vam bodo odgovorili s prisotnostjo svoje Ljubezni. Toda motiv za ta klic mora biti Ljubezen do enega Izvora, Ljubezen do Luči, Ljubezen do Popolnosti.

Če to naredite iskreno in odločno, boste prejeli vse večjo in večjo Luč; ker Luč pozna sámo sebe in se neprestano, brezpogojno vsak trenutek razdaja. »Prosite in boste dobili! Iščite in boste našli! Trkajte in se vam bo odprlo!« (Mt 7:7) Pokličite Luč in Vnebovzeti Mojstri vam bodo odgovorili, ker oni so Luč sveta.«

 

 

 


 

Znanje o "Jaz sem" je zaokroženo v sedmih knjigah:

1. “ŽIVLJENJE IN NAUKI MOJSTROV VNEBOVZETJA”

2. “JAZ SEM, KI SEM” 1. - 6. del (Izbrani nauki Saint Germaina in drugih Vnebovzetih Mojstrov)

Naročila knjig:
www.jazsem.net
telefon: 031 554 790

DOMOV

 JAZ SEM

 

Ti spisi razodevajo Božjo moč, njeno aktiviranje in uporabo. Svetujem jih tistim, ki so se pripravljeni resno obračati k Bogu in z uresničevanjem Njegovih zakonov celostno očistiti svojo podzavest in zunanjo zavest, saj postanejo z branjem in uporabo tega, kar tu piše, v posamezniku in njegovem svetu Božje moči dejavnejše. Kdor v skladu s to povečano Dejavnostjo ni pripravljen spremeniti svojega življenja v Božje zakonito življenje, lahko prej ali slej zaradi tega zelo trpi (dušno ali fizično).

Uporaba te Moči je izključna odgovornost posameznika. Vsak se mora zavedati celotne odgovornosti svojih občutkov, misli, besed in dejanj. Vsaka akcija sproži ustrezno reakcijo. Zato delujte za najvišjo dobrobit vsega Življenja – človeškega, živalskega, rastlinskega, mineralnega, Zemljinega, vesoljnega – kajti vse je Bog in največja in prva zapoved se glasi: »Ljubi Gospoda, svojega Boga, z vsem srcem in z vso dušo in z vsem mišljenjem!« (Mt. 22:38-39)

»Najvišja zapoved Večnosti je: »Bodite popolni, kot je vaš Oče v Nebesih popoln.« (Mt 5:48) Življenje vas bo vedno znova in znova vračalo v človeško utelešenje, dokler ne izpolnite te Vrhovne zapovedi Življenja. Ko jo udejanjimo, zaživimo ustvarjalno in smo nesmrtni.

Tekom sedanje širitve Luči po Zemlji je nujno, da ohranite železni nadzor nad svojimi občutki, mislimi in besedami, če se želite izogniti stalnim stiskam in izgubam v sebi in svojem svetu. Še nikoli v zgodovini planeta ni bilo to tako pomembno kot je zdaj.«

Saint Germain

To opozorilo vzemite zelo resno. To Znanje je posvečeno, zato ga tako tudi sprejmite in uporabite.

 

Zdravljenje s Svetlobo in psihoterapevtsko svetovanje.   Kvalitetno in poceni lektoriranje diplomskih nalog. Pri lektoriranju brezplačen prevod povzetka diplomske naloge.   MMS – čudežni mineral