ZDRAVJEZDRAVJE E-KNJIGEZDRAVJE PREHRANAZDRAVJE ODNOSIZDRAVJE VZGOJATERAPIJE ZDRAVJEZDRAVJE DUHOVNOST

 

FIŽOL

 

·         Zaradi bogastva nukleinskih kislin, spada fižol med najuspešnejša naravna pomlajevalna sredstva za naše telesne celice. Iz teh, beljakovinam podobnih snovi, so namreč zgrajena naša celična jedra. Terapevtska vrednost fižola se skriva v njegovi veliki vsebnosti in bogastvu nukleinskih kislin in beljakovin. Nukleinske kisline v našem črevesju razpadejo na tako imenovane nukleotide in v tej obliki potujejo po krvnem obtoku do vseh telesnih celic. S temi življenjskimi gradniki se celice popravljajo in izgrajujejo in temu ustrezno pomlajujejo. Beljakovine so nenadomestljiva surovina za celotno telesno presnovo. Ob pomanjkanju beljakovin naših približno 70 bilijonov telesnih celic zmanjša svoje delovanje s 100% na ustrezno, nižjo vrednost. Posledice: utrujenost (lahko tudi kronična), razdražljivost, nemir, slaba koncentracija, depresija, brezvoljnost, nespečnost ipd.

·         Fižol vsebuje poleg tega tudi velike količine mangana (mikroelementa za rast las) in molibdena (za presnovo).

·         Jejte fižol in druge stročnice - te so naravna, najcenejša, dostopna, hitro delujoča in najbolj varna zdravila proti holesterolu. Raziskave dokazujejo, da fižol učinkovito znižuje visoki holesterol. Dr. James Anderson z University of Kentucky College of Medicine pravi, da 170 gramov (17 dkg) kuhanega fižola na dan zniža škodljivi holesterol za 20%. Rezultati se pokažejo v kakih treh tednih. Učinkovite so vse vrste fižola - pri nekem poskusu se je izkazalo, da Campbellov konzervirani, praženi fižol pri moških srednjih let z visokim holesterolom, ki jedo tipično ameriško, z maščobami bogato hrano, zniža holesterol za 12%. 170 gr fižola na dan poveča količino HDL (koristnega) holesterola za 9%. To se sicer ne zgodi takoj, ponavadi v letu ali dveh. Drug poskus dokazuje, da fižol spreminja kritično razmerje med nevarnim in varovalnim holesterolom v prid varovalnemu za 17%. Dr Anderson svetuje: da bi dosegli kar največje uspehe, razporedite fižol čez ves dan. Npr.: za kosilo ga pojejte 85 gr in za večerjo enako.

Zdravljenje s fižolom: pomaga pri težavah z jetri, ledvicami in mehurjem, pomlajevalno deluje na celice, v telesnih celicah pospešuje nastajanje aminokislin, deluje poživljajoče, pomaga pri prebavnih motnjah, odvaja vodo iz telesa, krepi srce in ožilje.

 

 

Zdravljenje   Kvalitetno in poceni lektoriranje diplomskih nalog. Pri lektoriranju brezplačen prevod povzetka diplomske naloge.   MMS – čudežni mineral