ZDRAVJEZDRAVJE E-KNJIGEZDRAVJE PREHRANAZDRAVJE ODNOSIZDRAVJE VZGOJATERAPIJE ZDRAVJEZDRAVJE DUHOVNOST

Azijski vodni popnjak (Hydrocotyle asiatica - Gotu Kola)

 

Azijski vodni popnjak (Hydrocotyle asiatica - Gotu Kola) (ekstrakt iz zunanjih delov - redči kri, znižuje količino sladkorja v krvi, je pomlajevalec, ker povečuje zbranost in zboljšuje spomin, povečuje plodnost, je krepčilo pri slabi prebavi in revmi, je proti vročini, težavam v trebuhu, proti astmi in bronhitisu in slabemu venskemu obtoku, ker širi periferno ožilje, je tudi blag diuretik), Aziatikozidi, Triterpeni.

 

Azijski vodni popnjak (Gotu kola - Hydrocotyle asiatica) - je staro ajurvedsko zdravilo, ki ga danes veliko uporabljajo tudi v zahodnih deželah. Je zelo uporabno krepčilo in sredstvo za hitrejše izločanje strupenih snovi iz telesa, pomaga pa predvsem pri kožnih bolezni, med drugim tudi gobavost, vendar je cenjen predvsem kot zelišče za obnavljanje in krepitev živčevja in spomina. V Indiji ga pogosto jedo v solatah ali kot zelenjavo, čeprav je grenkega in ostrega okusa. V indiji so ga predpisovali proti neplodnosti, redči kri (kot aspirin), v velikih količinah pa pomaga zniževati količino sladkorja v krvi. V Indiji slovi to zelišče že stoletja kot "pomlajevalec", ki pomaga do večje zbranosti in izboljšuje spomin. Jemljejo ga tudi za zvečanje plodnosti in kot krepčilo pri slabi prebavi in revmi. Sveže liste dajejo otrokom proti griži. Zelišče naj bi pomagalo tudi proti vročini, težavam v trebuhu, astmi in bronhitisu. Čeprav je azijski vodni popnjak predvsem krepčilo, ga na Zahodu največkrat uporabljajo pri kožnih boleznih in ranah. Ker blaži vnetja, ga predpisujejo tudi pri revmi, revmatoidnem artritisu in slabem venskem obtoku.

 

Zdravljenje s Calivito   Kvalitetno in poceni lektoriranje diplomskih nalog. Pri lektoriranju brezplačen prevod povzetka diplomske naloge.   MMS – čudežni mineral