ZDRAVJEZDRAVJE E-KNJIGEZDRAVJE PREHRANAZDRAVJE ODNOSIZDRAVJE VZGOJATERAPIJE ZDRAVJEZDRAVJE DUHOVNOST

KAKO NAM POMAGA ZA ZDRAVJE JOD

 

Znano je, da je telesno in duševno počutje prepuščeno delovanju hormonov. Osrednjo vlogo pri tem ima ščitnica, ki izloča 2 hormona: trijodtironin in tetrajodtironin. Že imeni sami povesta, da je treba za njihovo nastajanje dovajati telesu z vsakodnevno hrano. Pomanjkanje joda povzroča veliko težav. Ščitnica se poveča (golša), zato da bi lahko kljub pomanjkanju joda nekako zmogla izdelati dovolj teh hormonov. Vendar pa s tem še ni konec vseh težav - na koncu se prizadevanje ščitnice izkaže kot neuspešno, saj potrebam po hormonih ne more več zadostiti. Pomanjkanje joda povzroča motnje v presnovi, ljudem z golšo pa dobesedno zmanjkuje sape.

Najpogostejša znamenja pomanjkanje joda so:

·         pomanjkanje vzgibov, elana,

·         močna potreba po spanju,

·         depresije in oblivi mrazenja,

·         suha, testena koža,

·         tenki lasje in njihovo izpadanje.

 

Čeprav lahko povzroči pomanjkanje joda hude bolezni, ga obravnavamo skoraj malomarno in ne ukrepamo, da bi ta problem odpravili. Zaradi bolezni, ki jih to pomanjkanje povzroča, trpi na svetu približno milijarda ljudi (vsak 6 zemljan). Operacija ščitnice so npr. v Nemčiji tretji najpogostejši kirurški poseg, strošek ugotavljanja in zdravljenja bolezni ščitnice pa stane okrog pol milijarde eurov letno. Iz knjige Hrana - čudežno zdravilo: "Če ste nagnjeni k aknam, ne uživajte preveč joda. Ta draži pore in tako povzroči aknasta vnetja. Jod dobite v jodirani soli, veliko joda pa so, kar je presenetljivo, našli tudi v hitro pripravljeni hrani in v mleku (onesnažena mlekarniška oprema in zdravila za krave)....Druga raziskava je pokazala, da sta aknavost povzročili že 2 tableti iz alg...Na Švedskem pa so dokazali, da imajo ljudje z aknami premalo cinka, ki ga je največ v školjkah, jetrih in puranjem mesu."

 

PROIZVOD SUPER MEGA 50 VSEBUJE 150 mcg JODA

 

 

 

 

 

Zdravljenje s Svetlobo in psihoterapevtsko svetovanje.   Kvalitetno in poceni lektoriranje. Pri lektoriranju diplomskih nalog brezplačen prevod povzetka naloge.   MMS – čudežni mineral