ZDRAVJEZDRAVJE E-KNJIGEZDRAVJE PREHRANAZDRAVJE ODNOSIZDRAVJE VZGOJATERAPIJE ZDRAVJEZDRAVJE DUHOVNOST

 

KAKO NAM POMAGA ZA ZDRAVJE

KITAJSKA RABARBARA

(Rheum palmatum)

 

Kitajsko rabarbaro so v zeliščarstvu dolgo slavili kot najuporabnejše odvajalo, zaradi blagega delovanja povsem varno celo za majhne otroke. Je izjemno učinkovito zeliščno zdravilo proti večini težav s prebavo. Na Kitajskem uporabljajo to zelišče že več kot 2000 let. Zdravilnost kitajske rabarbare (odvajalo) v veliki meri določajo dražeče in odvajalne lastnosti antrakinonov. Deluje tudi proti stafilokokom, bolezenskim bakterijam, povzročiteljicam razjed v ustih in folikulitisa (aknam podobne okužbe na delu obraza, poraščenem z dlakami).

Kitajska rabarbara je primerna za izpraznjevanje (čiščenje) debelega črevesja in za bolnike z oslabelimi mišicami črevesja. Kitajski spisi kitajsko rabarbaro prvič omenjajo v 1. stoletju n.š., na Zahodu pa so jo začeli gojiti šele leta 1732. Rabarbara je ena redkih zelišč, ki jo uporabljata tako zeliščarstvo, kot tudi konvencionalna medicina in je na seznamu uradnih zdravil Britanske farmakopeje iz leta 1988.

 

Je ena izmed zdravilnih zelišč  - DULSE (RHEUM PALMATUM) - KITAJSKA RABARBARA

 

 

Zdravljenje s Svetlobo in psihoterapevtsko svetovanje.   Kvalitetno in poceni lektoriranje. Pri lektoriranju diplomskih nalog brezplačen prevod povzetka naloge.   MMS – čudežni mineral