ZDRAVJEZDRAVJE E-KNJIGEZDRAVJE PREHRANAZDRAVJE ODNOSIZDRAVJE VZGOJATERAPIJE ZDRAVJEZDRAVJE DUHOVNOST

 

KORENJE

 

Ni zelenjavne jedi brez korenja. Predvsem v zimskem času nas varuje pred obolenji.

·         Najpomembnejša učinkovina v korenčku je beta karotin - predstopnja življenjsko pomembnega vitamina A. Sluznice celega telesa naredi nepremagljive za bakterije ali viruse in je t.i. transkripcijski faktor za gene v celičnem jedru. Ti lahko izzovejo celično presnovo le takrat (in s tem povečajo našo svežino in sposobnost), kadar jim vitamin iz korenja pri tem pomaga. Beta karotin je močan antioksidant, ki učinkuje proti raku, varuje arterije, krepi imunski sistem, preprečuje infekcije in ima najrazličnejše varovalne lastnosti. Pri ženskah je korenček na dan zmanjšal pojavnost kapi za 68%; beta karotin, ki ga dobimo v polovički korenčka na dan, zmanjša nevarnost pljučnega raka za polovico tudi pri bivših hudih kadilcih. Velike koncentracije beta karotina zelo zmanjšujejo možnost za degenrativna obolenja oči, katarakto (sivo mreno) in degeneracijo rumene pege, pa tudi za angino pektoris. Visokotopne vlaknine v korenju znižujejo holesterol v krvi.

·         Korenje ima svetovni rekord v vsebnosti vitamina A, saj ga v 100 g vsebuje neverjetnih 28.000 mednarodnih enot (IE). To je 1000-krat več kot ga vsebuje npr. repa ali artičoke in 2000-krat več kot ga vsebuje cvetača.

·         Korenje vsebuje tudi izjemno veliko selena - za imunski sistem najpomembnejšega mikroelementa. Mineralna snov je jedro encima (glutation peroksidaze), ki odločno varuje naše celice pred prostimi radikali.

Zdravljenje s korenjem: varuje pred prostimi radikali in drugimi škodljivimi snovmi, krepi vse sluznice v telesu, pospešuje celično presnovo, deluje pomlajevalno in zaustavlja proces staranja, pospešuje rast nohtov in las, skrbi za lepo kožo, krepi imunski sistem, izboljšuje vid in pomaga pri kurji slepoti, krepi srce in ožilje, pospešuje nastajanje sperme in pri moških povečuje sposobnost za oploditev.

 

 

 

Zdravljenje   Kvalitetno in poceni lektoriranje diplomskih nalog. Pri lektoriranju brezplačen prevod povzetka diplomske naloge.   MMS – čudežni mineral