ZDRAVJEZDRAVJE E-KNJIGEZDRAVJE PREHRANAZDRAVJE ODNOSIZDRAVJE VZGOJATERAPIJE ZDRAVJEZDRAVJE DUHOVNOST

 

KROMPIR

 

V krompirju se skrivajo skoraj vse pomembne mineralne snovi in mikroelementi. S škrobom bogato krompirjevo meso vsebuje veliko magnezija, kalija, fosfatov ter kar lepo količino natrija in kalcija. Naštete mineralne snovi so v krompirju v idealnem razmerju in uravnotežijo običajno preslano, presladko in premastno hrano.

·         Kalij znižuje količino vode v telesu in ga izpira ter je pomemben za preskrbo celic z drugimi hranilnimi snovmi.

·         Magnezij daje življenje celicam, kalcij in fosfati pa so sestavina kostnega tkiva.

·         Presenetljiva je velika koncentracija vitamina C v krompirju. V 100 g krompirja je 20 mg vitamina C.

·         V lupini so vitamini skupine B in mikroelementi. Zelo veliko je niacina (vitamina B3 za presnovo ogljikovih hidratov, beljakovin in maščob), folne kisline (vitamina B4 za živčevje, nastajanje krvi in rast), kot tudi cinka (za vezivna tkiva in nastajanje hormonov).

·         Krompir nas nasiti in je bogat z vlakninami, ki uravnavajo delovanje črevesja in pomagajo pri zaprtju.

·         Visokovredni krompirjevi ogljikovi hidrati so zapletene zgradbe. V črevesju se v več ur trajajočem procesu razgradijo in vstopajo v krvni obtok. Na ta način preskrbujejo živčevje in možgane z gorivom glukozo ter zvišujejo količino sladkorja v krvi. Posledica je, da postanemo živahni, utrujenost nas mine in prav tako nesposobnost za koncentracijo.

Zdravljenje s krompirjem: uravnava količino vode v telesu, pospešuje transport vseh hranilnih snovi v celice, gradi kostno tkivo, krepi mišičje, krepi srce in ožilje, pospešuje celotno presnovo in odstranjuje kisline iz telesa, pospešuje rast (pomembno za otroke), krepi vezivna tkiva, pospešuje nastajanje hormonov, uravnava prebavo in odpravlja zaprtost, skrbi za mentalno svežino in preganja utrujenost.

 

 

Zdravljenje   Kvalitetno in poceni lektoriranje diplomskih nalog. Pri lektoriranju brezplačen prevod povzetka diplomske naloge.   MMS – čudežni mineral