ZDRAVJEZDRAVJE E-KNJIGEZDRAVJE PREHRANAZDRAVJE ODNOSIZDRAVJE VZGOJATERAPIJE ZDRAVJEZDRAVJE DUHOVNOST

Luštrek - Levisticum officinale

Privet Furit (Luštrek - Levisticum officinale) - vsebuje eterično olje (približno 70% ftalidov), kumarine (tudi bergapten, psoralen in umbeliferon), rastlinske kisline, beta-sitosterol, smole in gumije. Ftalidi delujejo pomirjevalno in spazmolitično. Irski zeliščar K"Eogh je leta 1735 o luštreku zapisal, da "odpravlja vetrove...pomaga prebavi, spodbuja uriniranje in menstruacijo, čisti pogled in z obraza odstrani madeže, pege in rdečino".

je ogrevalno in krepčilno zelišče, ki deluje na prebavila in dihala. Pomaga pri slabi prebavi, neješčnosti, Luštrek vetrovih in kolikah ter bronhitisu. Je tudi dovolj močan diuretik in protimikrobno sredstvo, zato ga velikokrat dajejo pri težavah s sečili. Spodbuja menstruacijo in balži menstrualne bolečine. Njegove ogrevalne lastnosti izboljšajo krvni obtok. Luštrek olajšuje izkašljevanje, je proti katarju in pospešuje potenje. Nosečnice tega zelišča ne smejo uživati!

Zdravljenje   Kvalitetno in poceni lektoriranje diplomskih nalog. Pri lektoriranju brezplačen prevod povzetka diplomske naloge.   MMS – čudežni mineral