ZDRAVJEZDRAVJE E-KNJIGEZDRAVJE PREHRANAZDRAVJE ODNOSIZDRAVJE VZGOJATERAPIJE ZDRAVJEZDRAVJE DUHOVNOST

KAKO NAM POMAGA ZA ZDRAVJE Lutein - antioksidant iz vrst beta karotenov je zelo pomemben za oči. Ko vstopi v telo, se lutein akumulira na dveh področjih očesa: na določenem delu retine (očesne mrežnice), ki se imenuje rumena pega in v očesni leči. Na rumeni pegi očesne mrežnice  potekajo arterijske spremembe - kot rezultat reakcij prostih radikalov - ki lahko povzročijo degeneracijo rumene pege.

Očesna leča je tisti del očesa, ki je najbolj podvržen boleznim. 98% očesne leče tvorijo beljakovine, ki jih prosti radikali zelo radi poškodujejo in to je potem osnova za nastanek sive mrene. Siva mrena pa je v 50% vzrok za starostno slepoto. Lutein preprečuje nastanek sive mrene in ima varovalni učinek tudi drugod po telesu. Kvercetin - je močan antioksidant in ga je največ v čebuli (kar 10% suhe teže). Učinkuje na več načinov in je eden najmočnejših protirakavih snovi, kar jih poznamo. Deaktivira več karcinogenov, preprečuje poškodbe DNK in zavira encime, ki pospešujejo rast tumorskih celic.

LUTEIN - proizvod od CaliVite vsebuje 6mg luteina (1 kapsula)

 

Zdravljenje z zdravo hrano Kvalitetno in poceni lektoriranje. Pri lektoriranju diplomskih nalog brezplačen prevod povzetka naloge. MMS – čudežni mineral