Spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po naši strani se strinjate s pravili uporabe piškotkov.V redu

ZDRAVJEZDRAVJE E-KNJIGEZDRAVJE PREHRANAZDRAVJE ODNOSIZDRAVJE VZGOJAPSIHOTERAPIJAZDRAVJE DUHOVNOST

line decor
     
 

 

Magnezijev klorid spodbuja zdravje in je vrelec mladosti:


Uporaben je za spodbujanje vitalnosti ter za številne zdravstvene težave in za boj proti prehitremu procesu staranja. Spodbuja številne encimske reakcije in je pomemben še posebej za proizvodnjo energije v celicah, zdravje živčnega sistema in možganov ter za zdrave kosti in zobe. Učinkovit je tudi kot dopolnilna pomoč pri težavah z okužbami. Magnezijev klorid ima še eno prednost:
Zagotavlja potrebne magnezijeve in kloridne ione, ki vzpodbujajo aktivnost prebavnih encimov. Epidemiološke študije so potrdile, da je na območjih kjer je z magnezijem bogata zemlja manj primerov raka kot v regijah z nizko vsebnostjo magnezija.
Magnezijev klorid je uporaben pri zdravljenju različnih bolezni. Te so: bolezni gastrointestinalnega trakta, kot je debelo črevo, vnetje žolčnika, Parkinsonova bolezen, tremor in mišični krči; akne, ekcemi, bradavice in srbenje kože; impotenca, hipertrofije prostate, možganske in težave z ožiljem;
kakor tudi astma, seneni nahod, koprivnica... Lasje in nohti so bili močnejši in bolj zdravi in bolniki so imeli skupaj več moči. Profesor Delbet je opozoril tudi, da je magnezijev klorid tudi zelo primeren za preprečevanje raka in predrakava stanja.

Doziranje magnezijevega klorida: Priporočeni dnevni odmerek magnezija je povprečno 360-410 mg na dan. Več...

Prodaja magnezijev klorid heksahidrat 500 g: http://www.sodabikarbona.si/soda_bikarbona_za_zdravje.html


Zgodovina raziskav zdravilnih učinkov magnezijevega klorida

Leta 1915 je francoski kirurg prof. Pierre Delbet, iskal rešitev za čiščenje ran. Preizkusil je več mineralnih spojin in ugotovili, da je magnezijev klorid raztopina, ki ni bila samo neškodljiva samo za tkiva, ampak je imela tudi velik vpliv nad dejavnosti levkocitov in fagocitozo, tako da je bil kot nalašč za zdravljenje zunanjih ran.
Dr. Delbet je izvedel veliko testov v laboratoriju in na ljudeh in je ugotovil, da ni dober samo za zunanjo uporabo, ampak je tudi močan imunostimulant, če se aplicira intravenozno ali celo oralno.
Odkril je, da ima peroralna raztopina magnezijevega klorida učinek na celoten organizem. V kratkem času je dobil veliko povratnih informacij o zdravilnih učinkih te "terapije" od ljudi, ki so jemali magnezijev klorid za različnimi boleznimi. Pozorno je pričel preučevati učinkovanje in ugotovil, da je magnezijev klorid zelo dobra terapija za dolg seznam bolezni.
Dobil je zelo dobre rezultate pri boleznih kot so: kolitis, angiokolitis, holecistitis, bolezni v prebavnem traktu; Parkinsonove bolezni, senilnosti, tremor in mišični krči, v živčnem sistemu, akne, ekcem, luskavica, bradavice, srbenje različnih izvorov. Prišlo je do krepitve las in nohtov. Dober učinek se je pokazal pri tipičnih boleznih starostnikov: impotenci, hipertrofije prostate, cerebralne paraliz in boleznih ožilja ter tudi boleznih alergijskega izvora: seneni nahod, astma, urtikarija in anafilaktične reakcije.
Potem je prof. Delbet začel raziskovati povezavo med magnezijem in rakom. Po obsežni klinični in eksperimentalni študiji, je ugotovil, da ima magnezijev klorid zelo dober učinek na preprečevanje raka in da lahko ozdravi več predrakavih stanj: leucoplasio, hiperkeratozo, kronični mastitis itd .
Epidemiološke študije so potrdile stališča Delbeta in dokazale, da je v regijah, kjer je prst bogatejša z magnezijem manj raka in obratno.
V eksperimentalnih študijah je raztopina magnezijevega klorida tudi upočasnila potek raka pri laboratorijskih živalih.
Prof. Delbert napisal dve knjigi: Politique Preventive du Cancer (1944) and L'Agriculture et la Sante (1945), v katerih je navedel njegove ideje o preprečevanju raka in boljšem življenju.
Prva knjiga je dobro dokumentirano poročilo o vseh svojih študijah o magnezijevem kloridu.
Leta 1943 magnezijev klorid začel uporabljati in raziskovati tudi drugo francoski zdravnik, Dr. A. Neveu. Dr. Neveu začel zdravljenje nekaterih primerov otroške paralize in imel izjemne rezultate. Bil je zelo navdušen in poskušal širiti informacijo o uspešni terapiji, vendar je trčil v steno sovražnosti in ovire "uradne medicine". "Uradna medicina in farmacija" je videla v terapiji z magnezijevim kloridom grožnjo za svoje novo in rastoče podjetje - cepljenje.
Dr. Neveu to ni odvrnilo in je nadaljeval, da preizkusi to zdravljenje še pri številnih boleznih. On je dobil zelo dobre rezultate pri: faringitis, tonzilitis, hripavost, prehlad, gripa, astma, bronhitis, bronhijev pljučnica, pljučni emfizem, "otroške bolezni" (oslovski kašelj, ošpice, rdečke, mumps, škrlatinko. Bolezni prebavil in poklicne zastrupitve, gastroenteritis, abscesi, rdečica, rane, poporodna vročina in osteomielitis.
Vendar se indikacije za zdravljenje z magnezijevim kloridom se ne končajo tukaj. V zadnjih letih tudi drugi zdravniki poskušajo zdravljenje drugih patologij: astmatični akutni napad, šok, tetanus (intravensko injiciranje); herpes zoster, akutni in kronični konjunktivitis, optični nevritis, revmatične bolezni, mnoge alergijske bolezni in sindrom kronične utrujenosti in tudi pri raku.
Ti medicinski podatki so zgolj informativne narave. Vedno bi se morali posvetovati s svojim zdravnikom pred zdravljenjem.
 

Vir: arthritistrust.org/wp-content/uploads/2013/05/Magnesium-Chloride-Hexahydrate-Therapy.pdf 


 

 

     
       

 

E