ZDRAVJEZDRAVJE E-KNJIGEZDRAVJE PREHRANAZDRAVJE ODNOSIZDRAVJE VZGOJATERAPIJE ZDRAVJEZDRAVJE DUHOVNOST

KAKO NAM POMAGA ZA ZDRAVJE

Maitake

Maitake - Grifola frondoza - je jedilna in okusna goba (velika zraščenka), ki raste v velikih skupinah ob vznožju dreves in štorov. Japonsko ime pomeni "plešoča goba", verjetno zato, ker so ljudje plesali od veselja, ko so našli to redko in zelo cenjeno gobo. Na Daljnem vzhodu so cenjene kot medicinske rastline, predvsem v razredu višjih zdravil, tonikov in panacej, ki povečujejo odpornost in pripomorejo k dolgemu življenju.

Japonski raziskovalci so preizkusili zdravilnost maitake in ugotovili, da veliko učinkoviteje preprečuje raka, kot katerakoli druga medicinska goba. V kombinaciji s kemoterapijo povečuje delovanje nižjih odmerkov zdravil zahodne medicine in hkrati varuje imunski sistem pred toksičnimi poškodbami. Izvlečki iz maitake učinkujejo tudi proti virusu HIV in hepatitisu ter znižujejo krvni tlak. Maitake se priporoča kot dodatek k hrani vsem obolelim za rakom, aidsom in drugimi težavami imunskega sistema, pa tudi vsem tistim s simptomi kronične utrujenosti, s kroničnim hepatitisom in boleznimi, ki so posledica preobremenjenosti s strupenimi snovmi (iz zraka, materialov, vode, hrane). Predvsem Azijske gobe so tudi dolgo znano zdravilo zoper bolezni srca in raka.

Zdravljenje s Svetlobo in psihoterapevtsko svetovanje.   Kvalitetno in poceni lektoriranje diplomskih nalog. Pri lektoriranju brezplačen prevod povzetka diplomske naloge.   MMS – čudežni mineral