ZDRAVJEZDRAVJE E-KNJIGEZDRAVJE PREHRANAZDRAVJE ODNOSIZDRAVJE VZGOJATERAPIJE ZDRAVJEZDRAVJE DUHOVNOST

 

MALINE

 

Vsebujejo veliko vitamina A, kot naravno sredstvo proti okvaram oči in za dober vid. V kitajski medicini so maline uporabljali pri slabi ostrini vida in kurji slepoti. Visoka koncentracija rutina  v malinah krepi ožilje v očeh in skrbi za zadosten dotok hranilnih snovi. Maline so tudi izredno bogate z vitaminom C, ki tesno sodeluje z rutinom (tudi antioksidant). Zavira in preprečuje krvavitve v celotnem telesu, npr. krvavitve iz nosu ali dlesni. V azijskem zdravilstvu so uporabljali maline za preprečevanje premočnih krvavitev med menstruacijo.

Maline delujejo odvajalno, čistijo črevesje, pomagajo pri težavah z mehurjem in ledvicami, odpravljajo zaprtost. Maline vsebujejo tudi veliko biotina (B7), ki prenaša žveplo, odgovorno za bleščeče in polne lase ter napeto in prožno kožo. Pravzaprav človek v črevesju sam izdeluje biotin, če je črevesje zdravo, zaradi pomanjkljive prehrane, pa se črevesje rado izsuši in takrat nam začne biotina primanjkovati. Zdravljenje z malinami: pomagajo pri slabovidnosti, kurji slepoti in drugih težavah z očmi, lasem dajejo blesk in polnost, kožo narede mehko in prožno, pomagajo pri krvavitvah iz nosu in dlesni, lajšajo težave z ledvicami in mehurjem, pomagajo pri močnih menstrualnih krvavitvah.

 

 

 

  Kvalitetno in poceni lektoriranje diplomskih nalog. Pri lektoriranju brezplačen prevod povzetka diplomske naloge.   MMS – čudežni mineral