ZDRAVJEZDRAVJE E-KNJIGEZDRAVJE PREHRANAZDRAVJE ODNOSIZDRAVJE VZGOJATERAPIJE ZDRAVJEZDRAVJE DUHOVNOST

 

KAKO NAM POMAGA ZA ZDRAVJE MANGAN

 

Znanstvena dognanja o pomenu mangana v prehrani so zelo skromna. Šele v zadnjih letih so začeli ceniti njegovo vrednost:

·         podpira strjevanje krvi in gradnjo kosti

·         poleg tega je sestavni del mnogih encimov in sodeluje pri presnovi sladkorja

·         koža je tem bolj občutljiva za vnetja, čim manj mangana sprejemamo s prehrano

·         pomanjkanje mangana je zelo razširjeno, ker uživamo preveč mesa in premalo sadja in zelenjave.

 

 

Mangana potrebujemo dnevno do 15 mg. Iz knjige "Hrana - čudežno zdravilo": "Če želite ohranjati kosti trdne, pijte ananasov sok in jejte drugo hrano, ki vsebuje veliko mangana. Tako svetuje dr. Jeanne Freeland-Graves, profesorica na University of Texas v Austinu. Tudi mangan vpliva na kostni metabolizem (podobno kot element bor). Pri živalih, ki jim primanjkuje mangana, se razvije huda osteoporoza, pravi dr. Freeland-Gravesova. Meni, da je podobno tudi pri ljudeh. V neki raziskavi je odkrila, da so imele ženske z osteoporozo za tretjino manj mangana v krvi v primerjavi z zdravimi. Ko so jim ga začeli dodajati, so ga bolnice absorbirale 2-krat več, kar je znamenje, da ga je telo potrebovalo.... Vas muči huda menstrualna krvavitev? To je prav lahko posledica pomanjkanja mangana. Tako pravi dr. Phillys Johnson z U.S. Department of Agriculture"s Human Nutrition Research Center v Grand Forksu v Severni Dakoti. To je odkrila med raziskavo, v katero je bilo zajetih 15 mladih žensk, ki so 5 mesecev in pol jedle hrano z zelo malo mangana. Zaužile so le po 1 mg mangana na dan, kar je polovica povprečne količine. Na njeno presenečenje so se njihove menstrualne krvavitve povečale za okrog 50%. Izguba krvi je povzročila tudi za 50 do 100% večjo izgubo železa, bakra, cinka in mangana. Ni pojasnjeno, zakaj je bila krvavitev toliko močnejša, prvič pa se je zgodilo, da "se je pri kaki raziskavi izkazalo, da prehrana vpliva na menstruacijo", pravi dr. Johnsonova. Da bi preprečili take nenormalne izgube krvi med menstruacijo, jejte več hrane, ki vsebuje mangan. Ta je v sadju (še posebej v ananasu) in zelenjavi, polnovrednih žitih, oreščkih in semenkah. Tudi čaj vsebuje veliko mangana."

PROIZVOD Power Mins VSEBUJE 4 mg MANGANA - VSTOPI

 

 

 

Zdravljenje s proizvodi narave - CaliVita   Kvalitetno in poceni lektoriranje diplomskih nalog. Pri lektoriranju brezplačen prevod povzetka diplomske naloge.   MMS – čudežni mineral