ZDRAVJEZDRAVJE E-KNJIGEZDRAVJE PREHRANAZDRAVJE ODNOSIZDRAVJE VZGOJATERAPIJE ZDRAVJEZDRAVJE DUHOVNOST

 

MANGO

 

Vsebuje veliko karotinov, vitamin E (varuje pred oksidacijo oljnato-vodene membrane telesnih celic) in vitamina C (krepi in ščiti (pred oksidacijo) celično notranjost). Vitamin A je varovalna snov za sluznice, poleg tega pa deluje kot transkripcijski faktor genov (uravnava prepisovanje informacij, shranjenih v genih) in tako pospešuje celoten metabolizem. Posledica je večja vitalnost, sproščenost in celo evforičnost. Mango vsebuje tudi veliko vitaminov B, še zlasti B6 (piridoksin), ki je nenadomestljiv pri tvorjenju beljakovin. Brez vitamina B6 so beljakovine v telesu le škodljivi odpadki!!! Mangovo meso vsebuje veliko niacina (B3 za celično dihanje, živčevje in spanje) in pantotenske kisline (B5 za proizvodnjo energije, barvo las, odpornost proti stresu).

Mango nam ponuja tudi bogastvo mineralov in mikromineralov: baker (za porjavelo kožo, celično energijo, hormone), magnezij (za srce in mišičje), mangan (za kožne in lasne pigmente, spolne žleze in ščitnico). Prav neverjetna pa je vsebnost kalija (zmanjšuje količino vode v telesu) in cinka (za žleze, spolno poželenje in sposobnost orgazma, močna vezivna tkiva, dober vid in močne lase). Zdravljenje z mangom: preprečuje okužbe in prehladna obolenja, vzdržuje zdravje sluznic, stimulirajoče in poživljajoče deluje na gene v celičnem jedru, pospešuje nastajanje beljakovin v telesu, pomirja živčevje, daje energijo v stresnih situacijah, daje barvo koži in lasem, pospešuje izločanje hormonov za spolno slo in sposobnost orgazma, pomaga pri slabovidnosti in kurji slepoti.

 

 

 

  Kvalitetno in poceni lektoriranje diplomskih nalog. Pri lektoriranju brezplačen prevod povzetka diplomske naloge.   MMS – čudežni mineral