MEDITACIJA

Nujno je, da vsak dan zjutraj in zvečer posvetite nekaj časa iskreni meditaciji – utišanju vseh zunanjih dejavnosti, da se lahko Notranja Prisotnost nemoteno izrazi.

Meditacija (= potopiti se v svojo Notranjost) v resnici pomeni občutenje dejavne Božje Prisotnosti. Ko se nameravate potopiti v svojo Notranjost, ne morete vzeti s seboj vsega nemira, ki vas je obkrožal v zunanjem svetu. Zato zavestno umaknite svoje občutke in pozornost od vseh motečih stvari in se potopite v svojo Notranjost, da občutite Božjo Prisotnost. Pri tem se ne menite več za nobeno težavo zunanjega sveta. Ko je bilo rečeno: »Spoznajte Resnico in Resnica vas bo osvobodila« (Jn 8:32), je bilo s tem mišljeno spoznanje in sprejetje mogočne dejavne Prisotnosti JAZ SEM.

Kot prvo vedite: JAZ SEM je prvi Princip in popolno zagotovilo takojšne svobode. Drugo: Dejavna Prisotnost JAZ SEM na popoln način vodi vse stvari in dogodke v vašem življenju in svetu. Tako vstopite v Resnico, ki vas popolnoma osvobodi.

Naj vsak, ki (ob)čuti ali odpošilja kritiko, obsodbe ali sovraštvo proti kateremkoli drugem Božjem otroku, pokliče Zakon odpuščanja, ker brez popolnega odpuščanja ni mogoče doseči Razsvetljenja. Poleg tega mora osebi, zaradi katere se je vznemirjal, v sebi reči:

Pošiljam ti polnost Božanske Ljubezni svojega Bitja za tvoj blagoslov in srečo.

I send to you the fullness of the Divine Love of My Being to bless and prosper you.

Na ta način se osvobodite posledic nepravilnega delovanja.

Kdor v svojih mislih in razgovorih še vedno premleva nek posel ali načrt, ki je propadel, bo končno sigurno uničil tudi samega sebe. Le s poklicanjem Zakona odpuščanja se lahko popolnoma zavestno osvobodi te situacije.

Če nekdo, zato ker mu je bila storjena krivica, namišljena ali resnična, v sebi čuti maščevalnost, lahko s tem škodi samo svoji duši in telesu. Že davno vam je bil dan čudovit nauk: »Če ne odpustite drugim, kako bo potem vam odpuščeno.« (Mt 6:14-15) To je eden najmogočnejših Zakonov, ki ga morajo ljudje upoštevati. O, ko bi ljudje le spoznali, kako privlačijo k sebi stvari, ki jih ne želijo, s tem ko dopuščajo svojemu umu, da se še vedno ubada z neskladnimi stvarmi, ki so že minile in ki se jih na zunaj ne da rešiti.

JAZ SEM obilje, popolnost in snov vsake dobre stvari, ki si jo lahko zamislim ali želim in ki je že polno izražena v mojem svetu.

‘I AM’ the wealth, the opulence, the substance, already perfected in my world, of every constructive thing that I can possibly conceive of or desire.

Če z vsem bitjem občutite in sprejmete to Resnico, lahko za vekomaj dosežete resnično finančno svobodo. To vam zagotavljam. Po drugi strani mnogi, vede ali nevede, uporabijo to Božjo energijo, da v zunanjem svetu zberejo veliko denarja, toda kdo jim zagotavlja, da ga bodo lahko obdržali? Povem vam, nemogoče je za kogarkoli v tem fizičnem svetu, da obdrži bogastvo, ki si ga je nabral, če se ne zaveda, da je Bog tista Moč, ki ga ustvarja in vzdržuje.

Če se vam zgodi, da na videz izgubite svoje bogastvo, zavestno potrdite:

JAZ SEM Bogastvo – dejavni Bog – zdaj izraženo v mojem življenju, mojem svetu

‘I AM’ the wealth – God in Action – now manifest in my Life, my world

in nemudoma se vam bodo odprla vrata, pot do ponovnega obilja.

Zagotavljam vam, ljubljeni Božji otroci, nikoli do zdaj še ni obstajala situacija v tem svetu, ki bi bila tako brezupna, da je JAZ SEM, dejavna Božja Prisotnost z veliko močjo in zagonom Univerzuma, ne bi mogla ponovno izgraditi v ekonomsko ali katerokoli drugo Svobodo in neodvisnost.

Dovolite, da v vašo željo steče ta mogočna Notranja energija, ki je edina dejavna Moč v vsem.

Vsak, ki doživi kakršnokoli navidezno izgubo bogastva, mora nemudoma uporabiti čudovit Jezusov izrek:

JAZ SEM Vstajenje in Življenje svojega posla, razumevanja in vsega, na kar usmerim svojo pozornost!

‘I AM’ the Resurrection and the Life of my business, my understanding, or whatever thing I wish to focus my attention on.

Ljubljeni, naj nihče, ki išče Luč, nikoli ne obsoja nekega drugega Božjega otroka. Ni vaša stvar, da sodite drugim, ker ne veste, kakšne sile delujejo na vašega brata niti ne poznate vseh okoliščin v njegovi situaciji. Stvar poznate le iz svojega zornega kota. A povem vam, če je ta človek v resnici nedolžen, vi mu pa pošljete kritične misli, obsodbe ali sovraštvo, ste s tem naredili hujše dejanje od fizičnega umora. Zakaj? Zato ker so misli in občutki edina ustvarjalna moč. Delujejo tudi, če ne dosežejo svojega cilja. Vrnejo se nazaj k tistemu, ki jih je odposlal, in to z okrepljenim delovanjem.

Tako pravzaprav tisti, ki je poslal zle misli nekomu drugemu, v resnici uničuje samega sebe, svoj posel in svoj svet. In moral bo sam doživeti to, kar je želel drugemu, četudi morda šele čez nekaj utelešenj. Ni načina, da se temu izognemo, razen da se prebudimo in zavestno obrnemo svoje misli.

Zdaj pa si poglejmo primer, ko gre nekdo, ki nam je drag, po navidezno napačni poti. Kakšen je prvi odziv zunanjega jaza nanj? Kot po pravilu ga obsoja in kritizira. Najmočnejša stvar, ki jo lahko stori tisti, ki so mu okoliščine vsaj malo poznane, je, da mu z vso Ljubeznijo tiho pošlje naslednje misli:

JAZ SEM, dejavni Bog, je edina dejavna Inteligenca v tem bratu/sestri, ki ga/jo vodi.

‘I AM’, God in Action, is the only controlling Intelligence and Activity within this brother or sister.

Tiho govorjenje zavesti nekoga je največja možna pomoč, ki jo lahko nudimo. Ustno ali pisno urejanje neke situacije pogosto celo stvar le še bolj zaostri in povzroči še večja nasprotovanja, medtem ko lahko tiha dejavnost veliko razreši.

Nihče ne more s svojo zunanjo zavestjo vedeti, kaj Prisotnost JAZ SEM v nekomu drugemu želi narediti. To so Življenjske resnice in če bi jih ljudje upoštevali, bi to prineslo veliko miru v njihova življenja. Življenja mnogih ljudi pogosto propadejo (skupaj z njihovimi uspehi, ki so jih dosegli s trudom), ker so v svoji zavesti držali pritajene občutke obsojanja, kritiziranja ali celo sovraštva do drugih ljudi.

Kdor se želi približati Luči, mora vsakič, preden zaspi, zavestno poslati Ljubezen vsakomur, za katerega misli, da ga je kdaj prizadel. Ta Ljubezen bo neustavljivo odletela kot puščica v zavest teh posameznikov in tam izrazila svoje Božanske lastnosti in moč. In to, kar odpošljete, se vam bo vrnilo tako zanesljivo, kot ste odposlali.

Čudovita misel, ki bi jo morali stalno oživljati, je:

JAZ SEM popolna ustvarjalna misel in občutek, ki se nahaja v umih in srcih vseh ljudi.

‘I AM’ the Perfect Creative Thought and Feeling everywhere present in the minds and hearts of idividuals.

To je najčudovitejša stvar, ki ne le, da vam prinese mir in pokoj, temveč tudi sprosti neomejene darove iz Prisotnosti.

JAZ SEM mogočni dejavni zakon Božanske pravičnosti in zaščite v umih in srcih vseh ljudi.

‘I AM’ the Mighty Law of Divine Justice and Protection acting in the minds and hearts of individuals everywhere.

JAZ SEM dejavna Božja Ljubezen v umih in srcih vseh ljudi.

‘I AM’ Divine Love, filling the minds and hearts of individuals everywhere.

Ko razmišljate o tem, lahko dojamete dejavno Božjo Prisotnost. Spoznali boste Njeno neomejeno uporabo. Vse stvari v življenju lahko upravljate s Prisotnostjo JAZ SEM. Uporaba Prisotnosti JAZ SEM je najvišja dejavnost, ki vam je lahko dana.

Ko rečete JAZ SEM, poženete Božjo dejavnost. S praktično uporabo izrekov z JAZ SEM boste spoznali in občutili neskončnost njihove uporabe. Spoznajte nepredstavljivo Moč JAZ SEM, ki je dejavna v izrekih, kot je npr.:

JAZ SEM vsemogočna Božja moč.

‘I AM’ the God Power Allmighty.

Ne obstaja nobena druga moč, ki bi lahko delovala. Ko rečete in občutite to, sprostite polno Božjo dejavnost.

 

 

 


 

Znanje o "Jaz sem" je zaokroženo v sedmih knjigah:

1. “ŽIVLJENJE IN NAUKI MOJSTROV VNEBOVZETJA” 

2. “JAZ SEM, KI SEM” 1. - 6. del (Izbrani nauki Saint Germaina in drugih Vnebovzetih Mojstrov)

 

format: A5

število strani: 256

 

Naročila knjig:
www.jazsem.net
telefon: 031 554 790

 JAZ SEM

DOMOV

Ti spisi razodevajo Božjo moč, njeno aktiviranje in uporabo. Svetujem jih tistim, ki so se pripravljeni resno obračati k Bogu in z uresničevanjem Njegovih zakonov celostno očistiti svojo podzavest in zunanjo zavest, saj postanejo z branjem in uporabo tega, kar tu piše, v posamezniku in njegovem svetu Božje moči dejavnejše. Kdor v skladu s to povečano Dejavnostjo ni pripravljen spremeniti svojega življenja v Božje zakonito življenje, lahko prej ali slej zaradi tega zelo trpi (dušno ali fizično).

Uporaba te Moči je izključna odgovornost posameznika. Vsak se mora zavedati celotne odgovornosti svojih občutkov, misli, besed in dejanj. Vsaka akcija sproži ustrezno reakcijo. Zato delujte za najvišjo dobrobit vsega Življenja – človeškega, živalskega, rastlinskega, mineralnega, Zemljinega, vesoljnega – kajti vse je Bog in največja in prva zapoved se glasi: »Ljubi Gospoda, svojega Boga, z vsem srcem in z vso dušo in z vsem mišljenjem!« (Mt. 22:38-39)

»Najvišja zapoved Večnosti je: »Bodite popolni, kot je vaš Oče v Nebesih popoln.« (Mt 5:48) Življenje vas bo vedno znova in znova vračalo v človeško utelešenje, dokler ne izpolnite te Vrhovne zapovedi Življenja. Ko jo udejanjimo, zaživimo ustvarjalno in smo nesmrtni.

Tekom sedanje širitve Luči po Zemlji je nujno, da ohranite železni nadzor nad svojimi občutki, mislimi in besedami, če se želite izogniti stalnim stiskam in izgubam v sebi in svojem svetu. Še nikoli v zgodovini planeta ni bilo to tako pomembno kot je zdaj.«

Saint Germain

To opozorilo vzemite zelo resno. To Znanje je posvečeno, zato ga tako tudi sprejmite in uporabite.

 

Zdravljenje s Svetlobo in psihoterapevtsko svetovanje.   Kvalitetno in poceni lektoriranje diplomskih nalog. Pri lektoriranju brezplačen prevod povzetka diplomske naloge.   MMS – čudežni mineral