ZDRAVJEZDRAVJE E-KNJIGEZDRAVJE PREHRANAZDRAVJE ODNOSIZDRAVJE VZGOJATERAPIJE ZDRAVJEZDRAVJE DUHOVNOST

 

MELONE

 

Vsebujejo v svojem rumeno rdečem mesu veliko karotinov, ki se v presnovi spremenijo v pomembni vitamin A. Ta stimulira gene in s tem inteligenco. Karotini pospešijo nastajanje molekul koneksina iz katerih nastajajo drobceni kanalčki, skozi katere prehajajo hranilne snovi iz krvi v možgane in v živčne celice. V melonah je izredno veliko piridoksina (vitamin B6), ki razgrajuje beljakovinske molekule na majhne, uporabne kose. Na ta način skrbi piridoksin vsak dan za sintezo beljakovin v telesu. Melone vsebujejo tudi zelo veliko niacina (B3 za celično dihanje), folne kisline (B4 za rast, nastajanje krvi in lepe lase), železa (za nastajanje krvi, preskrbo celic s kisikom) in mangana (za možgane in živčevje, za uspešno spolnost in lastno barvilo).

Zelo velike so koncentracije vitamina C (pomemben za imunski sistem, razpoloženje, koncentracijo). Že nekaj minut po zaužitju melon (oz. karotinov), se zazačne v črevesju živahno dogajanje: žolčna kislina in encimi spreminjajo karotine v vitamin A. Te novonastale molekule se hitro splazijo skozi steno črevesa v krvni obtok do jeter in celic, kjer prično s pomlajevalnimi dijavnostmi v kosteh, zobovju, očeh, koži, laseh in nohtih. Še zlasti intenzivno varujejo molekule vitamina A sluznice povsod v telesu pred prostimi radikali, virusi, bakterijami in drugimi nevarnostmi.  Zdravljenje z melonami: pomlajujejo in poživljajo, izboljšujejo kožo in lase, krepijo kosti in zobovje, izboljšujejo izrabo beljakovin, pospešujejo celično dihanje in nastajanje krvi, varujejo sluznice v telesu, aktivirajo spolne hormone in skrbijo za večje spolno poželenje. 

 

 

 

  Kvalitetno in poceni lektoriranje diplomskih nalog. Pri lektoriranju brezplačen prevod povzetka diplomske naloge.   MMS – čudežni mineral