Mladost - pomlajevanje

Mnenje tega sveta je, da se moraš starati, ko si enkrat star 40 let ali več. Ali ni to popoln nesmisel? Človeštvo je to sprejelo in zaradi tega sprejetja to tudi izkuša. Vendar sploh ni potrebno, da to obstaja. Resnično, vsak od vas lahko začne danes ter doseže najčudovitejšo mladost, izraženo v svojem telesu. Že sami boste komaj verjeli, a ko boste videli dokaze svojih Klicev, boste spoznali, kakšna Moč vam je dana v uporabo.

Sprašujete, če verjamemo, da se je možno izogniti smrti? Naj vam odgovorim z besedami Siddhe: “Človeško telo je zgrajeno iz posameznih celic, prav tako kakor so telesa živali in rastlin, ki jim radi rečemo mlajši in manj razviti bratje. Posamezna celica je mikroskopsko majhna enota telesa. Z mnogokrat ponovljenim procesom rasti se to majhno jedro celične enote na koncu razvije v popolno človeško telo, zgrajeno skoraj iz nešteto milijonov celic. Te telesne celice, ki so usposobljene za določene funkcije, v glavnem ohranjajo značilnosti celice, iz katere so nastale. Ta izvorna celica se lahko smatra kot prinašalka luči organskemu življenju. Iz generacije v generacijo nosi skrite Božje ognje – življenjsko silo vseh živih bitij, z neprekinjeno izvorno linijo, ki sega nazaj v čas, ko se je življenje prvič pojavilo na tem planetu. Ta izvorna celica poseduje neomejeno mladost. Toda, kaj pa skupina celic, imenovana telo? Skupina celic, ki so nastale iz izvorne celice, katera se je mnogokrat reproducirala in vsakič ohranila svoje posamezne značilnosti, od katerih je ena skriti ogenj Življenja ali Večna Mladost. Skupina celic ali telo, delujejo kot varuhi posameznih celic le v času kratkega življenja, kot ga poznate sedaj.

Najstarodavnejši izmed naših učiteljev so po navdihu zaznali resnico osnovne enote življenjskih reakcij v rastlinah in živalih. Lahko si dobro predstavljamo te učitelje pod razprostirajočim banjanovim drevesom, kako govorijo svojim učencem sledeče: “Poglejte to veliko drevo. Življenjski procesi se odvijajo v tem našem bratu, tem drevesu, in v nas so iste osnove. Poglejte liste in popke na konicah starejših banjanov – kako mladi so – mladi kot seme, iz katerega je drevo vzbrstelo v življenje. Življenjski procesi rastline in človeka so podobni. Človek se lahko veliko nauči od teh rastlin. Tako kot so listi in popki na konicah vej starejših banjanov mladi kot seme, iz katerega izvirajo, tako tudi skupine celic, ki tvorijo človekovo telo, ne potrebujejo postopno izgubiti svoje življenjske sile in umreti, temveč lahko ostanejo mlade in večno zelene kot jajčece ali sama izvorna celica. Zares ni nobenega razloga, zaradi katerega bi vaše telo ne moglo postati tako mlado in polno življenja, kot je polno življenja seme, iz katerega je nastalo. Stalno razširjajoči se banjan je vedno simbol večnega življenja, saj nikoli ne umre, razen če se mu zgodi nesreča. Ne naravni zakon razpadanja ne proces staranja nista opazna v banjanovem drevesu, da bi prizadela življenjsko energijo njegovih celic. Isto velja za božansko telo človeka.

Naravni zakon umiranja ali razpadanja ne obstaja za človeka razen v primeru nesreče. Neizogibni proces staranja ne obstaja v njegovem telesu ali skupini celic – ničesar ni, kar bi postopoma oslabilo posameznika. Tako je smrt nesreča, ki se ji lahko izogneš. Bolezen je predvsem ne-mir (dis-ease), pomanjkanje miru ali Šantija – sladkega radostnega miru duha, ki se odseva skozi um in telo. Razkroj zaradi starosti, ki je običajna človeška izkušnja, je le izraz njegovega nepoznavanja vzrokov, določenih bolezenskih stanj uma in telesa. Celo nesrečo se da preprečiti z ustrezno miselno držo. Siddha pravi: “Moč telesa se lahko tako ohrani, da je naravno odporno proti okužbam in ostalim boleznim, kot sta na primer kuga in gripa.” Siddha lahko poje mikrobe in sploh ne bo nikoli zbolel.

Zapomnite si, da je v božansko telo človeka vsajena mladost, Božje seme ljubezni. Zares, mladost je božanskost v človeku; mladost je življenje duha – življenje lepote. Starost je neduhovna, smrtna, grda, neresnična. Misli strahu, misli bolečine in misli žalosti ustvarjajo neprijetnost, imenovano starost. Misli radosti, misli ljubezni in misli idealov ustvarjajo lepoto, imenovano mladost. Starost je le lupina, v kateri leži biser resničnosti – dragulj mladosti.

Razvijajte otroško zavest. Predstavljajte si Božanskega Otroka v notranjosti.

Preden zaspite, recite svoji zavesti:

“Zdaj se zavedam, da v meni obstaja duhovno telo radosti,

ki je večno mlado, večno lepo.

Imam čudovit duhoven um, oči, nos, usta, kožo –

telo Božanskega Otroka, ki je sedaj popolno.”

Medtem ko se pogrezate v spanec, ponavljajte te besede in tiho meditirajte nanje.

 

Ob jutranjem prebujanju si recite:

 

“Dobro, drag-i/-a _________________ (imenujte se z imenom),

v tebi obstaja Božanski Alkimist.”

Z duhovno močjo teh potrditev se tekom noči vrši preobrazba in širitev Duha iz notranjosti, ki nasiči to duhovno telo in ta duhovni tempelj. Notranji Alkimist je povzročil izničenje smrti in izrabljenih celic. Pojavi se nova koža z večnim zdravjem in sijajem. Resnična božanska ljubezen v izražanju je večna mladost. Božanski Alkimist je v tem templju. Neprestano izgrajuje nove in čudovite celice-otroke. Duh mladosti je v mojem templju – v tej božanski človeški obliki in vse je dobro. Om Šanti! Šanti! Šanti! (Mir! Mir! Mir!)

 

Kaj ustvarja pojavni svet človeških neskladij in omejitev? Vsekakor ne Prisotnost. Je zbir neskladij in omejitev, ki so jih ustvarili ljudje s svojimi občutki. Lahko mi rečete: »Torej, ali ves pojavni svet vsebuje nepopolnosti?« Da, večinoma. S tem mislim, da če zaznate izza stvari v zunanjem svetu neki nebožanski občutek, boste v skladu z njim tam našli tudi neko omejitev. Zato vam je Saint Germain v svoji veliki Modrosti rekel: »Ne sprejmite pojavnega sveta«, ker ga večinoma tvorijo nebožanske stvaritve ljudi. Sam po sebi ni popoln, niti ni večen.

Če bi bila vaša telesa polnost Kristusa ali Boga, Mogočnega JAZ SEM, ki je usidran v vas, potem bi bila telesa popolna, ali ne? Torej, kaj jih potem dela nepopolne? Nakopičena človeška neskladja – in nič drugega! Ustvarili ste jih sami ali pa jih od drugih sprejeli v svoj svet. Ne morete se jim izmakniti. To je resnica. Zato, ko pogledate okoli sebe in se neposredno soočite z njimi, recite:

Stojte! Počakajte! Dovolj dolgo ste me že upravljala! Imela ste vajeti v svojih rokah in me vodila naokoli s svojimi napačnimi idejami v vse te stranpoti, omejitve in neskladja. Tega ne boste več delala! Odstranite se z moje poti! Mogočna Prisotnost JAZ SEM, pridi! Zapoveduj! Ustvari Svojo Popolnost in ohrani svojo Vrhovno upravo tu!

Ko v svojih občutkih potrjujete, da je vaša Prisotnost nad vami resnična, in pri tem veste, da ste del Njene velike Popolnosti, Njene velike Luči, Energije in Inteligence, usidrane v vašem fizičnem srcu, potem veste, da je vse, kar morate storiti, to, da Jo sprejmete. Dajte Ji svojo pozornost, iskreno pokličite k Njej in prejmite sprostitev Njene velike Popolnosti vase, skozi sebe in okoli sebe; da se vaš um, telo in svet občutkov napolnijo s Popolnostjo, ki je Ona. Nato ko Njena velika očiščevalna dejavnost doseže določen nivo, enostavno dvigne svoje prečiščeno fizično telo v Telo Svetega Kristusovega Jaza, ki vas nato dvigne v veliko Prisotnost JAZ SEM, kjer postanete Vnebovzeto Bitje in ste zmagoviti nad vsemi nebožanskimi elementi. To vam da večno avtoriteto nad vso snovjo in energijo v Univerzumu, kot jo imajo Vnebovzeti Mojstri.

Če se boste navadili odpustiti vse, kar je manj kot Popolnost, oziroma samo bliskniti Vijolični Očiščevalni Plamen, boste ugotovili, da se tudi vi in vaš svet osvobajate teh istih lastnosti. Ko odstranite te nebožanske lastnosti iz energij nepopolnih situacij okoli sebe, vaša Prisotnost in Mi odstranimo te iste lastnosti iz atomske zgradbe vaših teles. Vrnili se boste v svojo večno mladost in lepoto, ki ste ju izgubili le zaradi neskladij v svojih občutkih.

Ljudje so pozabili na svojo Vrhovno Moč, ker so pozabili na Luč, Življenje, Inteligenco, Energijo, ki jim dajejo Življenje, večno mladost in lepoto. O, kakšna škoda, da so pozabili na to. Življenje ne pozna let! Energija ne pozna let! Snov ne pozna let! Torej, kaj je potem tisto, kar zaznava leta, kar zaznava starost? Le omejen človeški um, kajti ljudje so pozabili, da so v resnici Božanska Bitja.

Ali se spomnite starega izreka, ki ga je dal Blagoslovljeni: »Če ne boste postali kot majhni otroci, ne boste mogli vstopiti v Božje kraljestvo«? Ali ne vidite, preljubi, kaj to pomeni? Ko postanete zavestni svoje Prisotnosti in ste sposobni poklicati sprostitev Njene Energije – ali ne vidite, da prejmete dejavno mladost in Svobodo? Čeprav so vaša telesa odrasla, ste prav kot majhni otroci, kar se tiče vaše dejavne Svobode in budnosti vašega razuma. To je zelo čudovito in je namenjeno vsem, ki to zares sprejmejo.

Mi vas enostavno ljubimo z Ljubeznijo, ki je mogočna raztapljajoča dejavnost, ki izniči vse nepopolnosti v vašem svetu. Mar tega ne boste sprejeli? Z uporabo Vijoličnega Očiščevalnega Plamena pokličite dejavnost svoje Prisotnosti, da hitro dovrši vašo preobrazbo. Potem boste svobodni in radostni, ker je Bog, Mogočna Prisotnost JAZ SEM v vas, v vašem srcu vaša zanesljiva Zmaga! Hvala vam.

 

 

 

 

 

 


 

Znanje o "Jaz sem" je zaokroženo v sedmih knjigah:

1. “ŽIVLJENJE IN NAUKI MOJSTROV VNEBOVZETJA”

2. “JAZ SEM, KI SEM” 1. - 6. del (Izbrani nauki Saint Germaina in drugih Vnebovzetih Mojstrov) ...

Naročila knjig:
www.jazsem.net
telefon: 031 554 790

 JAZ SEM

DOMOV

 

 

 

Ti spisi razodevajo Božjo moč, njeno aktiviranje in uporabo. Svetujem jih tistim, ki so se pripravljeni resno obračati k Bogu in z uresničevanjem Njegovih zakonov celostno očistiti svojo podzavest in zunanjo zavest, saj postanejo z branjem in uporabo tega, kar tu piše, v posamezniku in njegovem svetu Božje moči dejavnejše. Kdor v skladu s to povečano Dejavnostjo ni pripravljen spremeniti svojega življenja v Božje zakonito življenje, lahko prej ali slej zaradi tega zelo trpi (dušno ali fizično).

Uporaba te Moči je izključna odgovornost posameznika. Vsak se mora zavedati celotne odgovornosti svojih občutkov, misli, besed in dejanj. Vsaka akcija sproži ustrezno reakcijo. Zato delujte za najvišjo dobrobit vsega Življenja – človeškega, živalskega, rastlinskega, mineralnega, Zemljinega, vesoljnega – kajti vse je Bog in največja in prva zapoved se glasi: »Ljubi Gospoda, svojega Boga, z vsem srcem in z vso dušo in z vsem mišljenjem!« (Mt. 22:38-39)

»Najvišja zapoved Večnosti je: »Bodite popolni, kot je vaš Oče v Nebesih popoln.« (Mt 5:48) Življenje vas bo vedno znova in znova vračalo v človeško utelešenje, dokler ne izpolnite te Vrhovne zapovedi Življenja. Ko jo udejanjimo, zaživimo ustvarjalno in smo nesmrtni.

Tekom sedanje širitve Luči po Zemlji je nujno, da ohranite železni nadzor nad svojimi občutki, mislimi in besedami, če se želite izogniti stalnim stiskam in izgubam v sebi in svojem svetu. Še nikoli v zgodovini planeta ni bilo to tako pomembno kot je zdaj.«

Saint Germain

To opozorilo vzemite zelo resno. To Znanje je posvečeno, zato ga tako tudi sprejmite in uporabite.