Modrost

Božji jaz v vsakomur je edini vir in princip Življenja, ki mu moramo dati nedeljeno pozornost. Temu velikemu in harmonizirajočemu Jazu mora osebni jaz vedno dati zavestno priznanje in biti vedno v notranji komunikaciji z Njim, ne glede na dejavnosti zunanjega uma.

Ta Veliki Jaz je Življenjska energija, ki vsak trenutek teče skozi vsako človeško telo in ki vsakomur omogoča gibanje v tem svetu oblik. Je modrost, pogum in moč, ki vzdržuje vsakogar; občutek Božanske ljubezni, ki vsaki sili, ki teče skozi posameznika, določa lastnosti – edina Moč, ki lahko vedno ustvari katerokoli dobro stvar. Je vsezmagovita, zavestna Moč, ki upravlja vse pogoje dejavnosti ljudi, ko Ji je dopuščeno, da svobodno teče skozi osebni jaz.

Ta mogočni Božji jaz v vsakomur je vrhovni Vladar vsega stvarstva in edini zanesljivi, stalni in večni vir pomoči. Le skozi Njegovo ljubezen, modrost in moč se lahko vsak vedno dvigne v Vnebovzeto Mojstrstvo, ker je stalna, zavestna komunikacija z Njim popolna svoboda in moč nad vsemi človeškimi stvaritvami. Kadar rečem človeško, s tem mislim vse, kar je neskladno in manj kot Popolnost.«

»Konstruktivna želja je razširjajoča dejavnost znotraj Življenja, ker se lahko vse večje in večje ideje, dejavnosti in dosežki le na ta način izrazijo v zunanjem svetu snovi in oblike. V vsaki pravi želji je moč njene izpolnitve. Človek je Božji sin. Od Očeta mu je zapovedano, da izbere, kako bo usmerjal Življensko energijo in kakšne lastnosti želi, da se izrazijo z izpolnitvijo njegove želje. To MORA storiti, kajti svobodna volja je njegova rojstna pravica.

Naloga zunanjega razuma je, da vodi vse širitve v konstruktivne smeri. To je namen in dolžnost zunanjega jaza. Kdor uporablja veliko Življenje oziroma Božjo energijo le za čutno zadovoljevanje želja, kar je navada večine ljudi, temu brez izjeme sledi neskladje, slabotnost, propad in uničenje.

Konstruktivna uporaba želje je zavestna usmeritev te neomejene Božje energije z modrostjo. Vse z modrostjo usmerjene želje dajo vsemu stvarstvu nekakšen blagoslov. Vse želje, usmerjene z Bogom v notranjosti, se vedno širijo z občutkom Ljubezni in vse blagoslavljajo.«

 

 

 


 

Znanje o "Jaz sem" je zaokroženo v sedmih knjigah:

1. “ŽIVLJENJE IN NAUKI MOJSTROV VNEBOVZETJA” 

2. “JAZ SEM, KI SEM” 1. - 6. del (Izbrani nauki Saint Germaina in drugih Vnebovzetih Mojstrov) ...

Naročila knjig:
www.jazsem.net
telefon: 031 554 790

 JAZ SEM

DOMOV

 

Ti spisi razodevajo Božjo moč, njeno aktiviranje in uporabo. Svetujem jih tistim, ki so se pripravljeni resno obračati k Bogu in z uresničevanjem Njegovih zakonov celostno očistiti svojo podzavest in zunanjo zavest, saj postanejo z branjem in uporabo tega, kar tu piše, v posamezniku in njegovem svetu Božje moči dejavnejše. Kdor v skladu s to povečano Dejavnostjo ni pripravljen spremeniti svojega življenja v Božje zakonito življenje, lahko prej ali slej zaradi tega zelo trpi (dušno ali fizično).

Uporaba te Moči je izključna odgovornost posameznika. Vsak se mora zavedati celotne odgovornosti svojih občutkov, misli, besed in dejanj. Vsaka akcija sproži ustrezno reakcijo. Zato delujte za najvišjo dobrobit vsega Življenja – človeškega, živalskega, rastlinskega, mineralnega, Zemljinega, vesoljnega – kajti vse je Bog in največja in prva zapoved se glasi: »Ljubi Gospoda, svojega Boga, z vsem srcem in z vso dušo in z vsem mišljenjem!« (Mt. 22:38-39)

»Najvišja zapoved Večnosti je: »Bodite popolni, kot je vaš Oče v Nebesih popoln.« (Mt 5:48) Življenje vas bo vedno znova in znova vračalo v človeško utelešenje, dokler ne izpolnite te Vrhovne zapovedi Življenja. Ko jo udejanjimo, zaživimo ustvarjalno in smo nesmrtni.

Tekom sedanje širitve Luči po Zemlji je nujno, da ohranite železni nadzor nad svojimi občutki, mislimi in besedami, če se želite izogniti stalnim stiskam in izgubam v sebi in svojem svetu. Še nikoli v zgodovini planeta ni bilo to tako pomembno kot je zdaj.«

Saint Germain

To opozorilo vzemite zelo resno. To Znanje je posvečeno, zato ga tako tudi sprejmite in uporabite.