Molitev

“Želje, ki so izražene na pravi način, bodo izpolnjene. Želje so kot nekakšna molitev. Jezus je pokazal pravo obliko molitve, kajti njegove molitve so bile vedno uslišane. Molitev, na katero je vedno odgovorjeno, mora biti prava molitev, zato mora biti znanstvena. In če je znanstvena, mora biti v skladu z določenimi zakoni.

Zakon se glasi: “Po tvoji veri bodo tvoje molitve uslišane” in “Karkoli si želite, ko molite, vedite, da to prejemate in imate.” (Mr 11:22-24) Če smo sigurni, da smo to, kar smo prosili, tudi že prejeli, potem lahko vemo, da delujemo v skladu z zakonom. Če je želja izpolnjena, potem lahko vemo, da je zakon izpolnjen. Če želja ni izpolnjena, moramo vedeti, da smo prosili nekaj napačnega; moramo vedeti, da je napaka v nas in ne v Bogu.

Ker zapoved se glasi: “Ljubi Gospoda, svojega Boga z vsem srcem, z vso vero, z vsem umom in z vso močjo.” (Mt 22:37) Zdaj pojdite globoko, globoko v svojo lastno dušo – ne s slutnjami, strahom in dvomom, temveč z zadovoljnim, svobodnim, hvaležnim srcem, vedoč, da vam to, kar zahtevate, že pripada.

Skrivnost je v vzpostavitvi enosti z Bogom, biti zavesten tega ter se tega trdno držati in nikoli odstopiti, četudi vam cel svet nasprotuje. “Sam ne morem storiti ničesar,” (Jn 5:30) je rekel Jezus, “Oče, ki prebiva v meni, dela ta dela.” Imejte vero v Boga. Imejte vero in ne dvomite. Imejte vero in se ne bojte. Zdaj se spomnite, da Božje moči ne more nič omejiti. “Pri Bogu so vse stvari mogoče.” (Mt 19:26)

Ko molite, uporabljajte pozitivne besede. Ne želite si ničesar drugega, razen popolnosti. Nato posadite v svojo dušo popolno seme ideje in nič drugega. Zdaj prosite, da izžarevate zdravje in ne samo, da se osvobodite bolezni; da izrazite harmonijo in dobite bogastvo – in ne da bi bili osvobojeni neskladja, stisk in omejitev. Odvrzite vse to kot bi odvrgli izmeček in staro obleko. To so stare stvari, ki so le izrastki. Lahko jih radostno zavržete. Ne obračajte se za njimi. One niso nič – ne obstajajo.

Napolnite vse navidezne prazne prostore okoli sebe z mislimi o Bogu (God), Neskončnem Dobrem (Good). Nato se spomnite, da je beseda “Bog” seme. Mora zrasti.

Pustite “kako, kdaj in kje” Bogu. Vse, kar morate storiti, je, da poveste, kaj želite in da to blagoslovite vedoč, da ste trenutku, ko ste prosili, tudi že prejeli. Vse podrobnosti, kako se bo to izvršilo, prepustite Očetu. Zapomnite si – On izvršuje delo. Z vso vero opravite svoj del; zaupajte in pustite Bogu Njegov del. Prosite. Potrjujte. Glejte k Bogu za izpolnitev tega, kar želite. Nato prejmite Božjo izpolnitev.

V svojem umu vedno ohranjajte misli o Božjem obilju. Če pride katerakoli druga misel, jo zamenjajte s potrditvijo Božjega obilja in blagoslovite to obilje. Neprestano se zahvaljujte (če je potrebno), da je delo že izvršeno. Ne vračajte se nazaj k svojim prošnjam. Le blagoslavljajte in se zahvaljujte, da Bog deluje v vas, da prejemate to, kar si želite, ker si želite le dobro, da lahko vsem dajete naprej dobro. To delajte in ohranjajte v tišini in na skrivnem. Molite k svojemu Očetu na skrivnem. In vaš Oče, ki vidi skrivnosti vaše duše, vam bo odprto poplačal. (Mt 6:6)

Ko bo vaša prošnja izpolnjena, boste gledali nazaj na čas, ko ste s polno vero pričakovali izvršitev, kot na enega svojih največjih zakladov. Dokazali boste Zakon in spoznali boste moč vaše v veri in z blagoslovom izgovorjene besede. Zapomnite si, da je Bog izpopolnil svoj načrt. Ljubeče in razkošno je izlil (in neprestano izliva) na vas vse dobre stvari, ki si jih lahko zaželite. Kajti rekel je: “Preizkusite me in poglejte, če ne odpiram nebeških oken in izlivam take blagoslove, da jih ne morete vseh sprejeti.” (Mal 3:10)

Z VSEM SVOJIM SRCEM

V srcu svojega bitja, Oče, sem eno s Teboj

in Te priznavam kot Bitje, Očeta vseh.

Ti si Vseprisoten, Vsemočen in Vseveden Duh.

Ti si Modrost, Ljubezen in Resnica; moč, snov in inteligenca,

iz katerih in s katerimi so ustvarjene vse stvari.

Ti si življenje mojega duha,

snov moje duše, inteligenca mojih misli.

Izražam Te v svojem telesu in v svojih dogodkih.

Ti si začetek in konec ter bistvo vsega, kar želim izraziti.

 

Želja, ki je posejana v moji duši,

je s Tvojim življenjem poživljena v mojem duhu.

In ko se bo dopolnil čas,

se bo po zakonu vere vidno izrazila v mojem življenju.

Vem, da “dobro” (ki ga želim) v Duhu (v nevidni obliki) že obstaja

in le čaka na izpolnitev zakona, da se vidno izrazi.

In vem, da to že imam.

Z VSO VERO SVOJE DUŠE

Besede, ki Ti jih zdaj govorim, moj Oče, izražajo to, kar želim.

Moja želja je kot zrno semena posejana v zemlji moje duše

 in s Tvojim poživljajočim življenjem raste v mojem duhu.

Mora se udejaniti!

Tvojemu Duhu (Modrosti, Ljubezni in Resnici)

dopuščam, da se giblje v moji duši.

Želim le to, kar je dobro za vse,

in zdaj Te prosim, Oče, da to izvršiš.

 

Oče, prosim Te, da v meni izraziš Ljubezen,

Modrost, Moč in Večno Mladost.

Prosim, da ustvariš Harmonijo, Srečo in Blagostanje.

In prosim, da imam lahko neposredno od Tebe

razumevanje metod ustvarjanja iz Univerzalne Snovi,

s katerimi bom lahko uresničil vsako dobro željo.

Vendar ne za sebe, Oče,

temveč da bi imel razumevanje,

kako služiti vsem Tvojim otrokom.

 

Z VSEM SVOJIM UMOM

To, kar si želim, je že v vidni obliki.

V svojem umu oblikujem le to, kar si želim.

Tako kot začne seme v tišini neopazno rasti iz zemlje,

se zdaj tudi moja želja oblikuje v tišini –

v nevidnem kraljestvu moje duše.

Vstopim v svojo skrito kamrico in zaprem vrata.

Tam tiho in zaupno ohranjam svojo že izpolnjeno željo.

Oče, zdaj čakam popolno izpolnitev svoje želje.

 

Oče, Oče v meni, zahvaljujem se Ti,

da je moja želja zdaj v nevidnem že izpolnjena,

in vem, da si jo Ti ljubeče in v celoti izpolnil

ter da vsem obilno daješ iz Svojih zakladov.

Vem, da si Ti že izpolnil vsako dobro željo mojega življenja.

Hvala, ker mi obilno daješ vse, kar potrebujem.

Zdaj spoznavam svojo Enost s Teboj.

Hvala, da lahko vsi Tvoji otroci spoznajo to Enost

in da lahko vse, kar imam, uporabim za pomoč vsem Tvojim otrokom.

Vse, kar imam, dajem Tebi, Oče.

 

Z VSO SVOJO MOČJO

Nobeno moje dejanje ali misel ne more zanikati,

da sem v Duhu že prejel izpolnitev svoje želje

in da je zdaj že popolnoma vidno izražena.

V duhu, v duši, v umu in v telesu sem zvest svojemu namenu.

V duhu sem izpopolnil svoje “dobro”.

Zamislil sem si ga kot popolno idejo v duši

in svoji želji sem dal resnično miselno obliko.

In zdaj svojo željo prinašam v vidno, otipljivo obliko.

 

Zahvaljujem se Ti, Oče,

da imam Ljubezen, Modrost in Razumevanje;

Življenje, Zdravje, Moč in Večno Mladost;

Harmonijo, Srečo in Blagostanje;

in metodo ustvarjanja iz Univerzalne Snovi,

s katero lahko zdaj izpolnim vsako dobro željo.

 

Ali vam nisem rekla, da boste videli Božjo slavo, če boste verjeli?”

 

Po govoru naše gostiteljice je za trenutek zavladala globoka tišina. Nato je nadaljevala: “Razumite, da če vaša želja še ni fizično udejanjena, je napaka v vas in ne v Bogu. Ne vračajte se nazaj k prošnji, temveč kot Elija vztrajno držite čašo, dokler ni napolnjena. Izlivajte blagoslove in se zahvaljujte, da je to zdaj storjeno, tudi če vas začnejo obletavati vsakovrstne misli o minljivosti. Pojdite naprej, pojdite naprej, to kar želite je tukaj, zdaj. In verjemite, vaša vera bo poplačana. Vaša vera postane védenje.

Recimo, da si želite led. Ali boste brez razmišljanja začeli izgovarjati besedo “led”? Če boste, boste le razmetali svoje moči vse naokoli in ne boste nič dosegli. Najprej morate oblikovati miselno sliko tega, kar si želite, jo držati neposredno v mislih tako dolgo, da postane jasna. Nato jo v celoti izpustite in glejte neposredno v Univerzalno Božjo Snov. Vedite, da je ta Snov del Boga in zato del vas. In v tej Snovi je vse, kar potrebujete. Bog vam izroča to Snov in čim ste jo sposobni uporabiti, ne boste nikoli trpeli pomanjkanja česarkoli. Z vašimi mislimi in vizijo usmerjenimi na središčni atom, Bog drži ta atom, dokler ne vtisnete svoje želje nanj. Znižali boste nihanje tega atoma, dokler se ne skristalizira in postane led. Nato bodo vsi atomi, ki so okoli, hitro poslušali vašo željo (namen). Njihova nihanja se bodo znižala, dokler se ne bodo pridružili središčnemu delčku in v trenutku boste imeli led. Za to niti ne boste potrebovali kakršnekoli vode. Potrebovali boste le ideal.”

Zopet je nastala globoka tišina. In čez nekaj trenutkov je naša gostiteljica nadaljevala: “Spoznali boste, da je duhovno iznad materialnega, da obkroža materialno. Spoznali boste, da v duhovnem obstajajo višji zakoni in ko jih upoštevate, prejmete dobrobit. Ker duhovno je takoj iznad in okoli materialnega. Spoznali boste, da v duhovnem ni nobenih skrivnosti. Stvari, ki se vam zdijo težke, bodo postale lahke in z lahkoto jih boste obvladali prav tako, kot zdaj z lahkoto obvladujete materialne snovi. Neprestana želja k Višjemu vas bo usposobila, da delate te stvari.”


 

 

 

 

 

 


 

Znanje o "Jaz sem" je zaokroženo v sedmih knjigah:

1. “ŽIVLJENJE IN NAUKI MOJSTROV VNEBOVZETJA” 

2. “JAZ SEM, KI SEM” 1. - 6. del (Izbrani nauki Saint Germaina in drugih Vnebovzetih Mojstrov)

Naročila knjig:
www.jazsem.net
telefon: 031 554 790

DOMOV

 JAZ SEM

 

Ti spisi razodevajo Božjo moč, njeno aktiviranje in uporabo. Svetujem jih tistim, ki so se pripravljeni resno obračati k Bogu in z uresničevanjem Njegovih zakonov celostno očistiti svojo podzavest in zunanjo zavest, saj postanejo z branjem in uporabo tega, kar tu piše, v posamezniku in njegovem svetu Božje moči dejavnejše. Kdor v skladu s to povečano Dejavnostjo ni pripravljen spremeniti svojega življenja v Božje zakonito življenje, lahko prej ali slej zaradi tega zelo trpi (dušno ali fizično).

Uporaba te Moči je izključna odgovornost posameznika. Vsak se mora zavedati celotne odgovornosti svojih občutkov, misli, besed in dejanj. Vsaka akcija sproži ustrezno reakcijo. Zato delujte za najvišjo dobrobit vsega Življenja – človeškega, živalskega, rastlinskega, mineralnega, Zemljinega, vesoljnega – kajti vse je Bog in največja in prva zapoved se glasi: »Ljubi Gospoda, svojega Boga, z vsem srcem in z vso dušo in z vsem mišljenjem!« (Mt. 22:38-39)

»Najvišja zapoved Večnosti je: »Bodite popolni, kot je vaš Oče v Nebesih popoln.« (Mt 5:48) Življenje vas bo vedno znova in znova vračalo v človeško utelešenje, dokler ne izpolnite te Vrhovne zapovedi Življenja. Ko jo udejanjimo, zaživimo ustvarjalno in smo nesmrtni.

Tekom sedanje širitve Luči po Zemlji je nujno, da ohranite železni nadzor nad svojimi občutki, mislimi in besedami, če se želite izogniti stalnim stiskam in izgubam v sebi in svojem svetu. Še nikoli v zgodovini planeta ni bilo to tako pomembno kot je zdaj.«

Saint Germain

To opozorilo vzemite zelo resno. To Znanje je posvečeno, zato ga tako tudi sprejmite in uporabite.