Morala

 

Popolnoma jasno je, da so tisti, ki so odločno sledili resničnim idealom življenja, tako kot so bili dani od Boga – ter tako povezali Boga s človekom – v največji meri dosegli plemenit značaj, čistost duše in visoko moralno življenje. Ko bi tisti, ki se trudijo slediti temu idealu, bili sposobni doseči isto kot njihovi vzorniki, bi svet končno moral sprejeti, da nauki, ki so jih učile te velike duše, prav kot tudi njihova življenja, nakazujejo nerazvite sposobnosti vseh Božjih otrok.

Nikoli nihče od njih ni trdil, da je dosegel končno popolnost, ki jo je Bog namenil za Svoje otroke. Saj je Jezus rekel: “Kdor veruje vame, bo dela, ki jih opravljam, opravljal tudi sam in še večja kot ta bo opravljal, ker grem k Očetu.” (Jn 14:12) Jezus in Buda sta oba govorila: “Bodite popolni, kakor je popoln vaš nebeški Oče.” (Mt 5:48)

Ti Božji sinovi niso nobene mitološke pojave. Njihova življenja in njihova dela so dovolj jasno govorila v življenja in srca vseh ljudi tekom zgodovinskih obdobij. Najučinkovitejša preizkušnja iskrenosti za tistega, ki se zanima za njihova življenja in značaj, je, da to izvaja v svojem vsakodnevnem življenju. Gotovo je, da so oni postavili temelj vsem velikim religijam ter da so pustili sledi, ki vodijo do velikih globin in višav, ki jih lahko doseže človek.

 Dobro je videti ideal, ki sem ga jaz ali kdorkoli drug pokazal, in ga sprejeti za svoj lastni ideal. Potem nismo ločeni ali oddvojeni od Boga. Na ta način premagamo svet. Ali ne vidite, koliko večje stvari lahko dosežete, če ste z nami eno v Bogu?

Če to negujete z ljubeznijo, s spoštovanjem, predanostjo in čaščenjem, potem postane to navada in kmalu je v celoti vaša, vaše vsakodnevno življenje in bivanje. V kratkem času izrazite Božanskost. Znova ste Božanski Kristus, prvorojeni od Boga. Ste Eno z Izvornim Duhom, Energijo. Dejansko čutite, vidite in ohranjate Veliko Luč; sprejemate, potrjujete in sigurno veste, da je vaša. In v kratkem času bo vaše telo začelo izžarevati to Luč.

Ali obstaja kaj večjega, kot živeti Kristusovo življenje? Ali ni vredno, da si to postavite za svoj ideal? Ali to ne izbriše vse nepomembnosti v vaših življenjih? Ali ne vidite dosežkov tistih, ki so si drznili stopiti naprej in živeti Življenje Kristusa?

Ko to dosežete, stojite na Gori Preobrazbe.

Človeški zakoni in prerokbe izginejo in zmagoslavni Kristus stoji sam pred vami, vendar ne osamljen. Vi lahko to storite, vsakdo lahko to stori, če le hoče.

Zdaj veste, da ste vi in Oče Eno.

 

 


 

Znanje o "Jaz sem" je zaokroženo v sedmih knjigah:

1. “ŽIVLJENJE IN NAUKI MOJSTROV VNEBOVZETJA” 

2. “JAZ SEM, KI SEM” 1. - 6. del (Izbrani nauki Saint Germaina in drugih Vnebovzetih Mojstrov) ...

Naročila knjig:
www.jazsem.net
telefon: 031 554 790

 JAZ SEM

DOMOV

 

 

Ti spisi razodevajo Božjo moč, njeno aktiviranje in uporabo. Svetujem jih tistim, ki so se pripravljeni resno obračati k Bogu in z uresničevanjem Njegovih zakonov celostno očistiti svojo podzavest in zunanjo zavest, saj postanejo z branjem in uporabo tega, kar tu piše, v posamezniku in njegovem svetu Božje moči dejavnejše. Kdor v skladu s to povečano Dejavnostjo ni pripravljen spremeniti svojega življenja v Božje zakonito življenje, lahko prej ali slej zaradi tega zelo trpi (dušno ali fizično).

Uporaba te Moči je izključna odgovornost posameznika. Vsak se mora zavedati celotne odgovornosti svojih občutkov, misli, besed in dejanj. Vsaka akcija sproži ustrezno reakcijo. Zato delujte za najvišjo dobrobit vsega Življenja – človeškega, živalskega, rastlinskega, mineralnega, Zemljinega, vesoljnega – kajti vse je Bog in največja in prva zapoved se glasi: »Ljubi Gospoda, svojega Boga, z vsem srcem in z vso dušo in z vsem mišljenjem!« (Mt. 22:38-39)

»Najvišja zapoved Večnosti je: »Bodite popolni, kot je vaš Oče v Nebesih popoln.« (Mt 5:48) Življenje vas bo vedno znova in znova vračalo v človeško utelešenje, dokler ne izpolnite te Vrhovne zapovedi Življenja. Ko jo udejanjimo, zaživimo ustvarjalno in smo nesmrtni.

Tekom sedanje širitve Luči po Zemlji je nujno, da ohranite železni nadzor nad svojimi občutki, mislimi in besedami, če se želite izogniti stalnim stiskam in izgubam v sebi in svojem svetu. Še nikoli v zgodovini planeta ni bilo to tako pomembno kot je zdaj.«

Saint Germain

To opozorilo vzemite zelo resno. To Znanje je posvečeno, zato ga tako tudi sprejmite in uporabite.