ZDRAVJEZDRAVJE E-KNJIGEZDRAVJE PREHRANAZDRAVJE ODNOSIZDRAVJE VZGOJATERAPIJE ZDRAVJEZDRAVJE DUHOVNOST

KAKO NAM POMAGA ZA ZDRAVJE OMEGA 3

Celično biološka aktivnost, s tem pa tudi možnost, da se bolezenski proces začne ali pa ustavi, je pogosto odvisna od občutljivega ravnovesja med različnimi vrstami maščobnih kislin (maščob), ki prihajajo v celico s hrano. Nekatere maščobe povzročajo strjevanje krvi, glavobole, krčenje krvnih žil, bolečine, artritis, vnetja in celo rast malignih tumorjev, medtem ko imajo nenasičene maščobe ravno obraten vpliv. Vse je pač odvisno od tega, katera vrsta maščob prevladuje v vašem telesu.

Številne procese v telesu uravnavajo hormonom podobne snovi: prostaglandini, tromboksani in levkotrieni, ki imajo skupno ime eikozanoidi. Eikozanoide sestavljajo maščobe iz hrane, kar pomeni, da določa vrsta zaužitih maščob vrsto in tip eikozanoidov. Te snovi so lahko nevarne ali pa zdravilne, odvisno pač od vrste maščobnih kislin, ki jo boste pojedli. Ko zaužijete maščobo, se ta zelo hitro pojavi v krvi (holesterol in trigliceridi) in v membranah celic, in ravno tu se odloči njena metabolična usoda. Čeprav se maščobne kisline pojavljajo v mnogih pretanjenih različicah molekularnega razporeda, sta pri izdelavi eikozanoidov najpomembnejši dve kategoriji: OMEGA 3 nenasičene in OMEGA 6 nasičene maščobne kisline.

OMEGA 3 - PROIZVOD

 

Zdravljenje z naravnimi proizvodi    Kvalitetno in poceni lektoriranje. Pri lektoriranju diplomskih nalog brezplačen prevod povzetka naloge.   MMS – čudežni mineral