ZDRAVJEZDRAVJE E-KNJIGEZDRAVJE PREHRANAZDRAVJE ODNOSIZDRAVJE VZGOJATERAPIJE ZDRAVJEZDRAVJE DUHOVNOST

 

PAPAJA

 

Je sladek, aromatičen južni sadež, ki vsebuje encim papain. Tako kot bromelain v ananasu, tako tudi papain v papaji razgrajuje beljakovine v telesu. Papajini encimi nastajajo v mlečnem soku in v nezrelih plodovih  in so mešanica večih encimov: papaina, himopapaina in papajalizocima. Papaja, ki ima tanko lupino, se s temi encimi v obdobju zorenja brani pred žuželkami. Brez takih ubijalskih encimov bi bila papaja v subtropskem podnebju pogubljena. Številni sadeži so zavarovani z debelimi olupki, kot npr. ananas ali melona, papaja pa se brani s kemičnim orožjem iz svoje notranjosti.

Papaja je poleg tega še izredno bogata

·         s provitaminom A (varuje sluznice, izboljšuje vid in celično vitalnost),

·         pantotensko kislino (vitamin B5 za celično energijo in zdravo barvo las) in

·         vitaminom C (za imunski sistem ter dobro duševno počutje).

Papajini encimi so pravo naravno zdravilo. Papain cepi beljakovine iz hrane v aminokisline (najmanjši gradniki beljakovin). Genetske raziskave so osrednji pomen beljakovinske presnove odkrile na novo: vse, kar se v telesu dogaja in pogojuje telesno in duševno zdravje, se dogaja s posredovanjem beljakovin, oziroma aminokislin. Vse druge hranilne snovi, kot so: maščobne kisline, vitamini, minerali, mikroelementi in podobno, namreč le sodelujejo v beljakovinski presnovi. Vendar pa je žal pri številnih ljudeh beljakovinsko stanje katastrofalno: pomanjkanje želodčne kisline (pomembne za začetno prebavo beljakovin) in proteolitičnih (beljakovine razgrajujočih) encimov trebušne slinavke že od 35. leta naprej povzroča izredno slabo izrabo beljakovin. Posledica: neprebavljene beljakovine gnijejo v črevesju, beljakovinski odpadki povzročajo prebavne motnje, težave s kožo in alergije ter druge bolj ali manj hude bolezenske težave (tudi raka, predvsem na debelem črevesu). In prav pri tem pomagajo encimi iz papaje in ananasa.  Zdravljenje s papajo: izboljšuje beljakovinske razmere v vseh telesnih celicah, deluje poživljajoče, zvišuje kondicijo in daje moč, zdravi bolezni pomanjkanja beljakovin, pospešuje nastajanje mišičja, krepi srce in ožilje, skrbi za hormone, za večjo spolno slo in življenjsko radost, krepi imunski sistem in sluznice.

 

 

 

Zdravljenje   Kvalitetno in poceni lektoriranje diplomskih nalog. Pri lektoriranju brezplačen prevod povzetka diplomske naloge.   MMS – čudežni mineral