ZDRAVJEZDRAVJE E-KNJIGEZDRAVJE PREHRANAZDRAVJE ODNOSIZDRAVJE VZGOJATERAPIJE ZDRAVJEZDRAVJE DUHOVNOST

 

PETERŠILJ

 

vsebuje mnogo antioksidantov (monoterpenov, ftalidov in poliacetilenov), ki učinkujejo proti raku. Lahko pomaga detoksicirati karcinogene snovi in nevtralizira nekatere karcinogene v tobačnem dimu. Je tudi diuretik (odvajalec vode). Vsebuje tudi vitamine A, C in E ter velike količine železa. Peteršilj so poznali že stari Grki in Rimljani, vendar ga niso uporabljali v kuhinji, temveč predvsem kot diuretik, krepčilo za prebavila  in spodbujanje menstruacije.

Obe zelišči - zelena in peteršilj pospešujeta izločanje strupenih snovi iz vnetih sklepov v kri in nato skozi ledvice iz telesa. Zeliščarji raje predpisujejo pripravke iz korenin peteršilja kot iz semen ali listov. Dajejo jih proti napenjanju, vnetju mehurja in težavam, povezanih z revmo. Peteršilj je cenjeno zdravilo za spodbujanje menstruacije, pomaga pri zapoznelih menstruacijah in je proti bolečinam ob menstruaciji.

 

 

Zdravljenje   Kvalitetno in poceni lektoriranje diplomskih nalog. Pri lektoriranju brezplačen prevod povzetka diplomske naloge.   MMS – čudežni mineral