ZDRAVJEZDRAVJE E-KNJIGEZDRAVJE PREHRANAZDRAVJE ODNOSIZDRAVJE VZGOJATERAPIJE ZDRAVJEZDRAVJE DUHOVNOST

 

RDEČA PESA

 

Sodi med najboljše pomlajevalne vrste zelenjave.

·         Silicij - rdeča pesa ima povsem samosvoj okus, še zlasti glede silicija. Tega minerala je na našem planetu povsod dovolj (npr. v obliki kremenčevega peska), vendar pa ga naše telo lahko izkoristi le v natančno določeni obliki. Rdeča pesa ga ponuja v kombinaciji z drugimi hranilnimi snovmi, kar je edinstveno. Silicij v mesu, npr. našemu zdravju ne prispeva nič, tisti iz rdeče pese, pa krepi vezivna tkiva in kožo, ostenje žil in kosti ter odstranjuje iz možganov kovinske strupe (npr. aluminij).

·         Folna kislina - Druga prednost pese je, da je izjemno bogata s folno kislino (vitamin B4). Na gr teže jo vsebuje približno 1 mcg - skupaj s šparglji je torej svetovna rekorderka. Vitamin B4 sestavlja v celičnem jedru nukleinske kisline, osnovni pogoj za celično delitev in rast tkiv.  B4 - folna kislina poleg tega skrbi za nastajanje želodčne kisline (za boljši izkoristek beljakovin) in sodeluje pri nastajanju rdečih krvnih telesc, ki v pljučih vežejo kisik in ga prenašajo do sleherne telesne celice. Pomembno je vedeti, da je pomanjkanje folne kisline najbolj razširjen pojav pomanjkanja vitaminov pri ljudeh! Folna kislina ima še eno, zelo pomembno vlogo pri naši presnovi. Aktivira žveplo vsebujočo aminokislino metionin (gradnik beljakovin), močan vir energije in telesne čilosti. Metionin poleg tega vnaša žveplo (in s tem blesk, prožnost in čvrstost) v kožo, lase in nohte. Nevrobiologi so odkrili, da  brez folne kisline občutek sreče, optimizem in evforičnost ne bi bili mogoči. Velika količina folne kisline iz rdeče pese pospešuje med drugim nastajanje hormonov in prenašalcev živčnih signalov, kot sta npr. dopamin in noradrenalin, ki skrbita za naše mentalno zadovoljstvo.

·         Kalij - Rdeča pesa vsebuje veliko kalija (mineral, ki odvaja vodo iz telesa, rastruplja in veže nas maščobe). Rdeče, črnilu podobno barvilo betanin se v našem metabolizmu komajda porabi in se večinoma izloči s sečem.

Rdeča pesa: izgrajuje vezivna tkiva, utrjuje kožo, krepi ostenje žil in kosti, nevtralizira in odstranjuje strupene snovi, še zlasti v možganih, pospešuje rast celic in popravlja celična jedra, skrbi za več želodčne kisline in s tem za boljši izkoristek beljakovin (zato poleg mesa vedno jejte rdečo peso), pospešuje nastajanje rdečih krvnih telesc in s tem izboljšuje preskrbo celic s kisikom, poskrbi za optimistično razpoloženje, koži lasem in nohtom daje lesk in prožnost, iz telesa odvaja vodo in kisline, razstruplja in odpravlja zaprtost.

 

 

Zdravljenje   Kvalitetno in poceni lektoriranje diplomskih nalog. Pri lektoriranju brezplačen prevod povzetka diplomske naloge.   MMS – čudežni mineral