Religije

Ni naš namen, da bi ustvarili novo religijo ali sekto. Čutim, da jih je danes v svetu že dovolj. Različnost religij obstaja le v razumevanju ljudi in njihovem smrtnem mišljenju. Glejte, kako je ta različnost vodila v velike vojne in globoka sovraštva med narodi, družinami in celo posamezniki. In to le zato, ker je ena ali druga religiozna organizacija mislila, da so njeni nauki boljši od drugih. Vendar so v resnici vse iste, ker v svojem bistvu vse vodijo k istemu cilju. Vse te organizacije in združenja si prihajajo vedno bližje in prišel bo čas, ko bodo združene v eno. Ko so vsi kot eno, ni nobene potrebe po organizacijah.

Jezus je preučil mnoge nauke in ugotovil, da kljub obredom in dogmam, ki so jim jih ljudje navrgli, vse religije izvirajo iz enega in istega izvora in da je ta izvor Bog, ki ga je On označil kot svojega Očeta in Očeta vseh. Nato je zavrgel vse oblike obredov in odšel neposredno k Bogu, šel naravnost k srcu tega ljubečega Očeta.

Ali ni on rekel: “Kjer sem jaz, tam ste tudi vi”? Ali to pomeni, da je on daleč v tako imenovanih Nebesih in da morate vi umreti, da jih dosežete? On je tam, kjer ste vi in on lahko hodi in govori z vami. Dvignite svoj pogled malo više in mu pustite, da zaobjame širše obzorje. In če so vaše srce in misli iskrene do Njega, ga boste videli. Lahko hodite in govorite z njim.”

Naš prijatelj je nehal govoriti in nekaj minut je vse zaobjemala globoka tišina. Nato se je prostor razsvetlil s sijem, kakršnega nismo še nikoli videli. Zaslišali smo glas. Najprej se nam je zdel oddaljen in nejasen. A ko smo pazljivo prisluhnili in svoje misli usmerili nanj, je glas postal zelo jasen, kot bi prihajal od blizu.

Nekdo izmed nas je vprašal: “Kdo govori?” Naš vodja je rekel: “Prosim, bodite tiho. Naš ljubljeni Mojster Jezus govori.” Nato je naš prijatelj rekel: “Prav imate. Jezus govori.”

Glas je govoril: “Ko sem rekel: “JAZ SEM Pot, Resnica in Življenje,” (Jn 14:6) nisem mislil reči človeštvu, da sem le jaz sam edina resnična luč. Vsi, katere vodi Božji Duh, so Božji Sinovi. Ko sem rekel: “JAZ SEM popolni Sin, edinorojeni Božji Sin, katerega se Oče veseli,” sem želel vsem ljudem povedati, da je eden od Božjih otrok videl, razumel in dosegel svojo božanskost; videl, da živi, se giblje in ima svoje bitje v Bogu, velikem Principu Očeta-Matere vseh stvari. Ko je to videl, je razglasilil, da je on Kristus, edinorojeni Božji Sin in je z iskrenim srcem in odločnim namenom živel Življenje ter postal to, kar je trdil, da je. Z očmi, uprtimi v ideal, je svoje celotno telo napolnil s tem idealom ter dosegel svoj končni cilj.

Mnogi vidijo le tisti del mojega življenja, ki se je končal na križu, a pozabljajo, da je pomembnejše to, kar Sem zdaj. Oni popolnoma pozabljajo, da še vedno živim, kljub navidezni strašni smrti. Življenje ne more biti uničeno. Življenje se nadaljuje in se nikoli ne konča. Celo fizično telo lahko postane nesmrtno in se nikoli ne spremeni.”

 

Prišel je čas, ko moramo izbrati med pripadnostjo veri ali Bratstvu ljudi. Verske dogme so si izmislili ljudje. Vera, ki premika gore, še vedno spi v semenu tega načrta. Višino in veličino si mora človek sam izboriti. Zakon Razsvetljenja je višji zakon Ljubezni, a Ljubezen je Vseobsegajoče Bratstvo.

Vidim, da je vse, kar je potrebno, da se vsakdo vrne praizvoru svoje lastne religije, da odstrani vse napačne razlage in vse samoljubje. Tako bo vsak našel čisto zlato alkemije, Modrost Najvišjega. Kajti obstaja le en Bog – isti Bog je govoril vsem velikim prerokom raznih narodov.”

Nekdo je vprašal: “Ali vi poskušate premagati smrt?” Odgovor je bil: “O, ne, mi se povzdignemo nad smrt tako, da pustimo življenju, da se izrazi v vsej polnosti. Tako niti ne vemo, kaj je to smrt. Za nas ni ničesar razen vedno bolj bogatega življenja. Velika napaka večine je, da svojo religijo skrivajo za nekakšno krinko oziroma skrivnost, namesto da bi jo odprli širokemu prostranstvu čiste Božje sončne svetlobe.

 

Delati dobro je Moja religija. Delati dobro je Moja radost.

 

 


 

Znanje o "Jaz sem" je zaokroženo v sedmih knjigah:

1. “ŽIVLJENJE IN NAUKI MOJSTROV VNEBOVZETJA” 

2. “JAZ SEM, KI SEM” 1. - 6. del (Izbrani nauki Saint Germaina in drugih Vnebovzetih Mojstrov)

Naročila knjig:
www.jazsem.net
telefon: 031 554 790

DOMOV

 JAZ SEM

 

Ti spisi razodevajo Božjo moč, njeno aktiviranje in uporabo. Svetujem jih tistim, ki so se pripravljeni resno obračati k Bogu in z uresničevanjem Njegovih zakonov celostno očistiti svojo podzavest in zunanjo zavest, saj postanejo z branjem in uporabo tega, kar tu piše, v posamezniku in njegovem svetu Božje moči dejavnejše. Kdor v skladu s to povečano Dejavnostjo ni pripravljen spremeniti svojega življenja v Božje zakonito življenje, lahko prej ali slej zaradi tega zelo trpi (dušno ali fizično).

Uporaba te Moči je izključna odgovornost posameznika. Vsak se mora zavedati celotne odgovornosti svojih občutkov, misli, besed in dejanj. Vsaka akcija sproži ustrezno reakcijo. Zato delujte za najvišjo dobrobit vsega Življenja – človeškega, živalskega, rastlinskega, mineralnega, Zemljinega, vesoljnega – kajti vse je Bog in največja in prva zapoved se glasi: »Ljubi Gospoda, svojega Boga, z vsem srcem in z vso dušo in z vsem mišljenjem!« (Mt. 22:38-39)

»Najvišja zapoved Večnosti je: »Bodite popolni, kot je vaš Oče v Nebesih popoln.« (Mt 5:48) Življenje vas bo vedno znova in znova vračalo v človeško utelešenje, dokler ne izpolnite te Vrhovne zapovedi Življenja. Ko jo udejanjimo, zaživimo ustvarjalno in smo nesmrtni.

Tekom sedanje širitve Luči po Zemlji je nujno, da ohranite železni nadzor nad svojimi občutki, mislimi in besedami, če se želite izogniti stalnim stiskam in izgubam v sebi in svojem svetu. Še nikoli v zgodovini planeta ni bilo to tako pomembno kot je zdaj.«

Saint Germain

To opozorilo vzemite zelo resno. To Znanje je posvečeno, zato ga tako tudi sprejmite in uporabite.