ZDRAVJEZDRAVJE E-KNJIGEZDRAVJE PREHRANAZDRAVJE ODNOSIZDRAVJE VZGOJATERAPIJE ZDRAVJEZDRAVJE DUHOVNOST

Šitake

 

Šitake lahko prepreči ali celo zdravi raka, virusne bolezni (npr. gripo in poliomielitis), znižuje holesterol v krvi, preprečuje kopičenje trombocitov (redči kri) in znižuje krvni pritisk. Vsakodnevno uživanje gobe Šitake (85 g svežih ali 10 g posušenih) je znižalo holesterol za 7 do 12%- Lenitinan iz teh gob učinkuje široko antivirusno in tako krepi imunski sistem. Na Kitajskem zdravijo z njimi levkemijo, na Japonskem pa raka dojke. Japonski znanstveniki so izvleček iz gob Šiitake (sulforizirane B glikane) označili za učinkovitejše zdravilo za aids, kot je priznano zdravilo AZT.

 Shiitake, ki znižuje LDL holesterol v krvi. Tako kot goba maitake, je tudi shiitake borec proti raku. Lentinan, aktivna snov v tej gobi povzroča, da se tumorji zmanjšajo in v preko 80% celo izginejo (1969 - poskusi na miših). Lentinan stimulira imunski sistem, tako da se lahko telo očisti tumorskih celic. Pomembno je tudi to, da je shiitake učinkovita tudi proti resnim virusom: HIV in hepatitis; snovi v njej, imenovane lignini, pa uničujejo tudi virus herpesa simplex I in II, ki pogosto napadeta bonike s HIV-om.

Zdravljenje s Svetlobo in psihoterapevtsko svetovanje.   Kvalitetno in poceni lektoriranje diplomskih nalog. Pri lektoriranju brezplačen prevod povzetka diplomske naloge.   MMS – čudežni mineral