SMRT

V otroštvu in mladosti je zgradba fizičnega telesa lepa, močna in prilagodljiva. Toda ko nekdo dovoli, da se neskladne misli in občutki več let izražajo v njegovem osebnem jazu, postane njegovo telo onemoglo in razpade, ker zunanja zavest ni poslušna enemu zakonu Življenja – Ljubezni, Harmoniji in Miru! Razpad oziroma smrt ni nič drugega kot izraz neskladij. Ko se bo človeštvo naučilo živeti Življenje v skladu z enim večnim zakonom Ljubezni, bo spoznalo, da se bo s poslušnostjo temu Zakonu osvobodilo iz kroga ponovnega rojstva. Tako bodo problemi človeškega obstoja izginili. Na njihovo mesto bo prišla radost vedno razširjajoče se Popolnosti, ki se vekomaj nahaja v Ljubezni. Nastajale bodo vedno nove stvaritve, ker Življenje je neprestano gibanje, ki nikoli ne dremlje in ne spi, temveč je vedno in za vedno samoohranjujoči tok razširjajoče se Popolnosti in Radosti v ekstazi in večno novem videzu. Ta popolna dejavnost in radost Življenja sta vsebovani v poslušnosti zakonu Ljubezni.

Zadnji sovražnik, smrt, bo izginil (1 Kor 15:26), ker pomeni le osvoboditev od obleke, ki nima več nobene uporabne vrednosti v popolnosti Življenja. Ko je fizično telo nesposobno tako, da duša v njem ne more več s zavestnim trudom izraziti Popolnosti, poseže v dogajanje narava in razgradi omejitve, posameznik pa prejme novo priložnost, da se potrudi doseči Popolnost.

Žalovanje ob smrti ljubljene osebe je sebičnost. Žalovanje zaradi občutka izgube je nasprotovanje dejavnosti Zakona, ki je preminuli osebi dal možnost za počitek in večjo rast, ker nič v Univerzumu ne gre nazaj. Vse, ne glede na trenutno stanje oziroma dogajanje, napreduje k vse večji radosti in Popolnosti. Božja zavest v nas ne more obžalovati in tudi ne obžaluje. Človek mora vedeti, da je za preminulega nekje v Univerzumu boljše mesto od tega, ki ga je zapustil.

Če resnično ljubimo, naša Ljubezen ne more nikoli miniti in nas bo nekoč nekje pripeljala do tega, kar ljubimo. V resnični Božanski ljubezni ne obstaja ločenost. To, kar občuti ločenost, ni Ljubezen. Občutek ločenosti je le ena od napak osebnega jaza, ki vztraja, da prebiva v tem, ker ni razumel narave zavesti. Kjer je vaša zavest, tam ste dejavni, ker vi ste vaša zavest.

Ko nekdo misli na ljubljeno osebo, ki je že preminula, tedaj je dejansko s to osebo v svojem Višjem mentalnem telesu (Svetem Kristusovem jazu) in to v trenutku, ko svojo zavest usmeri na to osebo. Ko bi zahodni svet lahko dojel to Resnico, bi lahko odstranil verige, ki povzročajo toliko nekoristnega trpljenja. Takšno žalovanje je le zaradi tega, ker osebnost (še posebej v svojih občutkih) sprejema telo kot osebo, namesto da bi spoznala, da je telo le obleka, ki jo nekdo obleče.

 

 

 


 

Znanje o "Jaz sem" je zaokroženo v sedmih knjigah:

1. “ŽIVLJENJE IN NAUKI MOJSTROV VNEBOVZETJA”

2. “JAZ SEM, KI SEM” 1. - 6. del (Izbrani nauki Saint Germaina in drugih Vnebovzetih Mojstrov) ...

Naročila knjig:
www.jazsem.net
telefon: 031 554 790

 JAZ SEM

DOMOV

Ti spisi razodevajo Božjo moč, njeno aktiviranje in uporabo. Svetujem jih tistim, ki so se pripravljeni resno obračati k Bogu in z uresničevanjem Njegovih zakonov celostno očistiti svojo podzavest in zunanjo zavest, saj postanejo z branjem in uporabo tega, kar tu piše, v posamezniku in njegovem svetu Božje moči dejavnejše. Kdor v skladu s to povečano Dejavnostjo ni pripravljen spremeniti svojega življenja v Božje zakonito življenje, lahko prej ali slej zaradi tega zelo trpi (dušno ali fizično).

Uporaba te Moči je izključna odgovornost posameznika. Vsak se mora zavedati celotne odgovornosti svojih občutkov, misli, besed in dejanj. Vsaka akcija sproži ustrezno reakcijo. Zato delujte za najvišjo dobrobit vsega Življenja – človeškega, živalskega, rastlinskega, mineralnega, Zemljinega, vesoljnega – kajti vse je Bog in največja in prva zapoved se glasi: »Ljubi Gospoda, svojega Boga, z vsem srcem in z vso dušo in z vsem mišljenjem!« (Mt. 22:38-39)

»Najvišja zapoved Večnosti je: »Bodite popolni, kot je vaš Oče v Nebesih popoln.« (Mt 5:48) Življenje vas bo vedno znova in znova vračalo v človeško utelešenje, dokler ne izpolnite te Vrhovne zapovedi Življenja. Ko jo udejanjimo, zaživimo ustvarjalno in smo nesmrtni.

Tekom sedanje širitve Luči po Zemlji je nujno, da ohranite železni nadzor nad svojimi občutki, mislimi in besedami, če se želite izogniti stalnim stiskam in izgubam v sebi in svojem svetu. Še nikoli v zgodovini planeta ni bilo to tako pomembno kot je zdaj.«

Saint Germain

To opozorilo vzemite zelo resno. To Znanje je posvečeno, zato ga tako tudi sprejmite in uporabite.