ZDRAVJEZDRAVJE E-KNJIGEZDRAVJE PREHRANAZDRAVJE ODNOSIZDRAVJE VZGOJATERAPIJE ZDRAVJEZDRAVJE DUHOVNOST

 

ŠPARGLJI

 

Podzemna korenika črpa iz tal izrazito veliko učinkovin. Najpomembnejši sta provitamin A (za sluznice, dober vid in varovanje celic) ter prava zakladnica vitaminov B-kompleksa; zelo veliko je tiamina (B1 za živce), riboflavina (B2 za presnovo, celično energijo, kožo, lase, oči), skoraj neverjetno veliko piridoksina (B6 za biosintezo beljakovin, ki spodbuja življenjsko moč in poživlja duha), biotina (B7 – lepotilni vitamin za mehko kožo in polne lase), niacina (B3 za celično energijo, življenjsko radost, dobro spanje) in pantotenske kisline (B5 za čilost in zdravo barvo las). Šparglji vsebujejo največ folne kisline od vse zelenjave: 1 gr vsebuje več kot 1 mcg te biološke snovi (B4 za pomlajevanje celic, nastajanje krvi in hormonov). Pomanjkanje folne kisline je najbolj razširjeno pomanjkanje vitamina in krivo za utrujenost, živčni nemir, obupanost, pomanjkanje koncentracije, prezgodaj osivele lase.

Poleg tega vsebujejo šparglji veliko kalija (odvaja vodo in kisline iz telesa), vlaknin (proti lenosti črevesja in zaprtosti, za zdravo črevesno sluznico) ter nenazadnje več redkega, hranilnega cinka, kot večina drugih živil rastlinskega izvora. Cink je nepogrešljiva sestavina več kot 300. encimov, ki krepi vezivna tkiva in žile ter pospešuje delovanje možganov. Pomanjkanje cinka je pogosto edini vzrok pomanjkanja spolnega poželenja, nezmožnosti doživljanja orgazma ali spolne nemoči pri moških.  Zdravljenje s šparglji: pomagajo pri slabem vidu in kurji slepoti, krepijo vse sluznice v telesu, krepijo živčevje in nam pomagajo premagovati težave, pospešujejo presnovo ogljikovih hidratov, beljakovin in maščob, delujejo poživilno na kožo, lase in vezivna tkiva, pospešujejo nastajanje hormonov dobre volje in pomagajo pri nespečnosti, pomlajujejo celice, pospešujejo nastajanje krvi in izboljšujejo preskrbo s kisikom, pomagajo pri slabem spominu in pomanjkanju koncentracije, krepijo imunski sistem in preprečujejo vnetja, povečujejo spolno poželenje, iz telesa odstranjujejo vodo in kisline, pomagajo pri hujšanju, preprečujejo lenost črevesja in zaprtost.

 

 

 

Zdravljenje   Kvalitetno in poceni lektoriranje diplomskih nalog. Pri lektoriranju brezplačen prevod povzetka diplomske naloge.   MMS – čudežni mineral