Spolnost - duhovnost

V vseh dobah so bila določena merila, s pomočjo katerih so lahko učenci Luči ohranili in vodili Življenjsko silo iznad spolnosti. Vsak, ki želi obvladati to silo, lahko uporabi veliko učinkovitost naslednjega preprostega izreka, ki bo, če ga uporabi z razumevanjem, na normalen in naraven način vodil tok Življenjske energije nazaj v njen izvorni položaj. To je mogočen Jezusov izrek: JAZ SEM Vstajenje in Življenje!

Ta izrek očisti misli. Je najmočnejša, dvigajoča, uravnavajoča sila, ki se lahko uporabi za izničenje vseh ovir na poti k najvišjemu celostnemu duhovnemu dosežku. Vsak, ki zazna Notranji impulz k pravilni uporabi te Življenjske energije ter iskreno in redno uporablja ta izrek, bo dvignil tok te čudovite energije v središče v možganih, kot je tudi izvorno namenjeno. Um mu bodo preplavile najčudovitejše ideje – z veliko močjo in sposobnostjo, da jih izrazi in uporabi za blagoslov vsega človeštva. Prosim vsakogar, da uporabi to in opazuje rezultate v svojem umu in telesu.

Globoko občutite ta Jezusov izrek: JAZ SEM Vstajenje in Življenje! Ponovite ga trikrat (tiho ali na glas) in občutite dvig zavesti. Morda boste nekateri morali to večkrat poizkusiti, da boste začutili ta prečudoviti dvig, medtem ko boste drugi to izkusili že v prvo. Tako boste v manjši meri občutili, kaj lahko dosežete s stalno uporabo tega izreka.

Če se želite dvigniti iz nečesa, morate najprej vedeti, iz česa se želite dvigniti, nato svojo pozornost popolnoma preusmerite ven iz tega in jo čvrsto utrdite na ta izrek. Vsako zunanjo situacijo, ki jo želite preseči, lahko z lahkoto presežete s tem izrekom, prav tako kot lahko z njim preusmerite tok napačno usmerjene energije.

Ljubljeni, kdor želi biti svoboden, mora za dosego svoje čistosti in Popolnosti to upoštevati. Pred zadnjim potopom Atlantide smo poskušali pripeljati celotno ljudstvo do nivoja, ko bodo lahko dvignjeni v vnebovzeto stanje. Bili so deležni tolikih blagoslovov, da so lahko le sedli za mizo in pred njimi se je pojavilo vse, kar so potrebovali. Veliki Mojster, ki se je zavzel za to ljudstvo in je ohranjal žarišče teh mogočnih Dejavnosti, je vložil veliko let svojega truda, da jih je pripeljal do te točke. Nikomur ni bilo treba dvigniti roke niti za eno samo stvar. Priskrbljeno jim je bilo vse, kar se tiče njihove hrane, obleke in bivališč. Nato je Kozmični zakon dopustil, da se jim da v zunanjo uporabo Vijolični Očiščevalni Plamen. A oni še niso bili pripravljeni na tolikšno čistost in so na skrivaj gojili željo po spolnosti. Ko je upor v njihovih občutkih postajal vse večji, se je Veliki Mojster moral odmakniti od njih. Brez Njegove Luči so bili povesem nebogljeni.

Zdaj, ljubljeni, se mnogi iz tistega časa ponovno utelešajo na Zemljo. Tokrat je vaša Zmaga zagotovljena, če boste le poslušni tem Velikim, a preprostim Zakonom. Zato morate obvladati svojo življenjsko Energijo! To ne pomeni, da ne smete uporabiti spolnosti za rojstvo novih otrok. To je čisto v redu, tudi če ste že dosegli velike višave. To, kar pripelje ljudi do uničenja, je trošenje njihove energije, ki jim je dana, da jo ohranjajo v svojih telesih in uporabijo za dosego popolnosti.

Rad bi vas opozoril na ključno napako. Ko se začne razvijati genij (kot si ga zamišljate vi), lahko opazite, da je zavedno ali nezavedno dosegel sposobnost, da ohranja življenjske moči in jih pusti, da v svoji izvorni čistosti delujejo na naraven način. To oživlja njegovo telo in njegovo ustvarjalno moč; postaja mu jasno, da lahko izrazi več od običajnega. Ko shranjuje življenjske moči in jim pusti svoboden tok, se dviga k vse večjim dosežkom. Toda, če dovoli spolnemu poželenju, da se vmeša, kmalu izgubi svojo ustvarjalno moč. Njegovo telo se je razvijalo z ohranjanjem življenjskih moči in njegove celice so postale bolj prefinjene od tistih pri običajnem človeku, ki svoje življenjske moči lahkomiselno troši. Če pa ta genij postane slaven, ne da bi pravočasno razvil svoje globlje zaznave in Božje moči, potem zaradi svoje domišljavosti skrene s prave poti. Pozabi na luč, ki ga vodi, ker še ni polno prebujen. Zaradi strasti po vse večjih vznemirjenjih začne razmetavati življenjske moči in kmalu izgubi nadzor nad njimi. Ker če človek dvigne svoje misli nad živalske strasti in ohranja življenjske moči, tako da telo postaja vse bolj prefinjeno, a potem zopet dopusti, da pade nazaj, veliko hitreje propade kot nekdo, ki še ni bil toliko prebujen.

Ko je nekdo toliko prebujen, da lahko vse svoje življenjske moči ohranja in jih po živcih naravno razpošilja do vsakega atoma (ne da bi jih skazil s spolnim poželenjem ali drugimi strastmi), bo njegova radost neprestana in veliko iznad vsega, kar lahko doživi pri spolnem aktu.

Zunanji oziroma človeški jaz ima posebno subtilno sposobnost (izposojeno seveda), da izkoristi vsako priložnost, da povzroči razpoko v velikem zbiralniku Božanske energije. Npr. človeštvo je obsojeno na izgubo energije v zadovoljevanju spolnega poželenja. Toda povem vam, energijo lahko prav tako zlahka izgubite brez zunanjega zadovoljevanja, če dopustite misli, da se usmeri na idejo. Rečeno je bilo, da je misel vzrok vseh zunanjih dejavnosti. Povem vam: ‘Pazite se!’ – ker je lahko pred vas postavljena slika nižje želje in sproži dejavnost misli. To kaže na nujnost nadzora vizije (Notranjega videnja) enako kot misli. Vizija je dejavnost pozornosti.

V trenutku, ko se vam pojavi slika, ki želi sprožiti nižje miselne dejavnosti, nemudoma potrdite:

Tukaj je dejavna le Mogočna Notranja Prisotnost in Inteligenca Boga!

Pravilna, čista uporaba spolne energije je za širjenje in izražanje Ljubezni z namenom ustvarjanja novih teles za prihajajoče duše. Misli in občutki so tisti, ki oblikujejo. Če so ob spočetju novega telesa misli in občutki očeta in matere skladni in izpolnjeni z Ljubeznijo do Boga, ima tudi prihajajoča duša lahko skladen in z Ljubeznijo izpolnjen značaj. Resnična narava vsakogar je, da ljubi.

Čista Božja Ljubezen ne gre nikoli nižje od srca. Resnična Ljubezen nikoli ne zahteva spolnega stika na kakršenkoli način.

 

 


 

Znanje o "Jaz sem" je zaokroženo v sedmih knjigah:

1. “ŽIVLJENJE IN NAUKI MOJSTROV VNEBOVZETJA” 

2. “JAZ SEM, KI SEM” 1. - 6. del (Izbrani nauki Saint Germaina in drugih Vnebovzetih Mojstrov) ...

Naročila knjig:
www.jazsem.net
telefon: 031 554 790

 JAZ SEM

DOMOV

 

Ti spisi razodevajo Božjo moč, njeno aktiviranje in uporabo. Svetujem jih tistim, ki so se pripravljeni resno obračati k Bogu in z uresničevanjem Njegovih zakonov celostno očistiti svojo podzavest in zunanjo zavest, saj postanejo z branjem in uporabo tega, kar tu piše, v posamezniku in njegovem svetu Božje moči dejavnejše. Kdor v skladu s to povečano Dejavnostjo ni pripravljen spremeniti svojega življenja v Božje zakonito življenje, lahko prej ali slej zaradi tega zelo trpi (dušno ali fizično).

Uporaba te Moči je izključna odgovornost posameznika. Vsak se mora zavedati celotne odgovornosti svojih občutkov, misli, besed in dejanj. Vsaka akcija sproži ustrezno reakcijo. Zato delujte za najvišjo dobrobit vsega Življenja – človeškega, živalskega, rastlinskega, mineralnega, Zemljinega, vesoljnega – kajti vse je Bog in največja in prva zapoved se glasi: »Ljubi Gospoda, svojega Boga, z vsem srcem in z vso dušo in z vsem mišljenjem!« (Mt. 22:38-39)

»Najvišja zapoved Večnosti je: »Bodite popolni, kot je vaš Oče v Nebesih popoln.« (Mt 5:48) Življenje vas bo vedno znova in znova vračalo v človeško utelešenje, dokler ne izpolnite te Vrhovne zapovedi Življenja. Ko jo udejanjimo, zaživimo ustvarjalno in smo nesmrtni.

Tekom sedanje širitve Luči po Zemlji je nujno, da ohranite železni nadzor nad svojimi občutki, mislimi in besedami, če se želite izogniti stalnim stiskam in izgubam v sebi in svojem svetu. Še nikoli v zgodovini planeta ni bilo to tako pomembno kot je zdaj.«

Saint Germain

To opozorilo vzemite zelo resno. To Znanje je posvečeno, zato ga tako tudi sprejmite in uporabite.