Sreča

Ni sreče brez Ljubezni – to je zakon Življenja. Kdor ljubi neko stvar ali človeka, je srečen. Tudi skopuh je srečen, ko ljubi svoje zlato, ker oddaja občutke Ljubezni k neki stvari, ki jo želi doseči. To, kar v resnici želi, je sreča, vendar ne opazi, da občutek sreče ne leži v zlatu, temveč v oddajanju Ljubezni iz svojega srca. To omogoča neprekinjen, skladen tok Življenja.

Vsako dobro stvar, ki jo kdajkoli uporabljamo, smo dobili od Mogočne Prisotnosti JAZ SEM, ki vzdržuje vsako fizično telo. Zato naša prva in največja Ljubezen vedno pripada našemu osebnemu Božjemu plamenu, mogočni zavesti Življenja v nas, ki nam daje vse, kar potrebujemo in nam omogoči spoznati Vir vsega Življenja, če izgovorimo Besedo: JAZ SEM.

V tej Besedi se nahaja Vse Božje in v človeški izkušnji ni nič tako pomembno kot Vse Božje. Če nekdo prizna, občuti in vzame Vse Božje, je srečen, ima vse dobro in živi v Očetovi hiši. Ali je lahko kaj pomembnejšega in večjega od Vse Božjega? Le ko bo to razumelo, se bo človeštvo lahko osvobodilo verig samoustvarjenih omejitev.«

Sreča je tisto, kar si vsak nadvse želi najti. Mnogi vzhodnjaki pravijo, da je blaženost tisto končno stanje. Je le drugi izraz za srečo, vendar ni tako blizu zahodnemu umu. Za zahodni um je sreča dejavni Bog. Zavedati se iskanja sreče pomeni zavedati se iskanja Boga.

Trajna sreča se ne more najti drugače kot s čaščenjem Boga, Mogočne Prisotnosti JAZ SEM, ki je znotraj, zgoraj in okoli vsakogar. Sreča je močna alkimija. Je eno najmočnejših sredstev, ki očisti človeške misli, občutke, čustva, um, telo, auro in svet posameznika. Če verjamete in preizkusite sami s seboj, ugotovite, da lahko po svoji volji ustvarite toliko sreče, kot si je želite.

Na primer, predpostavimo, da vam neka zunanja stvar pritegne pozornost in v vas povzroči določeno mero nesreče. Če veste, da je Bog, Mogočna Prisotnost JAZ SEM edini izvor sreče, potem bo vaš prvi odziv, da usmerite svojo pozornost k temu Darovalcu vse sreče in se tako uglasite na ta en Izvor, iz katerega boste sigurno prejeli.

Kadar vas nekaj moti in se želite obrniti k Bogu, naredite naslednje: Vstanite in naredite gibe, kot da bi slekli obleko, ki jo ne želite, in jo nato, kot da bi jo držali v svojih rokah, vrzite v Očiščevalni plamen in vedite, da je moteči element izničen.

Nato se z radostno zavestjo osredotočite na Boga, Mogočno Prisotnost JAZ SEM, ter občutite in sprejmite tok sreče in miru, ki polni um in telo. Z malo vaje boste hitro dosegli nivo, ko boste lahko zavestno in po svoji volji v sebi ustvarili to srečo.

Vsakič, ko to zavestno storite, boste ugotovili, da prejemate moč dovršitve in spoznali boste, da imate resnično moč, da vstopite v srce sreče in tam vsrkate njeno polnost. To dogajanje vedno spremlja razširitev zavesti kot naravna posledica.

Tisti, ki ste nagnjeni k temu, da pustite neskladnim osebam in situacijam, da se vam približajo in vas motijo, se morate pozorno opazovati in takoj, ko opazite, da se vaša pozornost usmerja na zunanje, jo odmaknite in napolnite dotično osebo, prostor ali situacijo z Bogom, Mogočno Prisotnostjo JAZ SEM. Uporabite izrek:

Skozi svojo Prisotnost JAZ SEM zavestno napolnim to osebo, prostor ali situacijo z Bogom. Zato v svoji zunanji zavesti zagotovo vem, da se v vsem tem dogaja le to, kar je prav in popolno zame in za njihov napredek in srečo.

 

To, kar iščejo vsi, je sreča, ki se ji včasih reče tudi blaženost. In vendar so mnogi, ki so jo neutrudno iskali, šli mimo ključa do nje, ne da bi to sploh opazili.

Preprost ključ do popolne sreče in moči, ki leži v njej, je spoznanje in odpravljanje svojih pomanjkljivosti. To zlahka dosežete, ko enkrat spoznate Inteligenco, ki vodi vse stvari in jim zapoveduje.

Vsak je obkrožen s svojim miselnim svetom, ki ga je sam ustvaril. Znotraj tega miselnega sveta je seme, Božanska Prisotnost JAZ SEM, ki je edina dejavna Prisotnost v Univerzumu, ki usmerja vso energijo. To energijo lahko neomejeno povečate s svojo zavestno dejavnostjo.

Božja Prisotnost v notranjosti človeka je podobna koščici v breskvi. Miselni svet okoli je kot meso sadeža okoli koščice. To meso sadeža predstavlja tudi Univerzalno Svetlobno (Elektronsko) snov, ki je vseprisotna in samo čaka, da jo s svojo zavestno dejavnostjo uporabite – zgostite (precipitirate) v katerokoli obliko.

Zanesljiva pot do razumevanja in uporabe te zavestne moči je samoobvladanje. To pomeni: kot prvo: spoznati in priznati svojo Prisotnost JAZ SEM kot edino dejavno Prisotnost in Inteligenco; kot drugo je treba s tem spoznanjem vedeti, da je uporaba Njenih moči neomejena; kot tretje morate vedeti, da mi kot posamezniki s svobodno voljo in izbiro sami ustvarjamo svet okoli sebe glede na to, kam s svojo pozornostjo usmerjamo svoje misli.

Misli in občutki so najmogočnejša in edina ustvarjalna moč v Univerzumu. Zato je edini način za polno uporabo svojih misli in občutkov (ki so dejavnost Boga) samoobvladanje, s čimer lahko razumemo in dosežemo neomejeno ustvarjalno uporabo miselnih moči.

Ko v dovolj veliki meri dosežemo samoobvladanost, smo sposobni trdno ohranjati misli na tem, kar želimo. Če to storimo z zavestjo, da smo mi sami ta Prisotnost JAZ SEM (tj. dejavni Bog, ki misli), bomo spoznali, da lahko v trenutku ustvarimo v vidni obliki vse, kar želimo.

Ključ, ki odpira vrata k vsem Višjim področjem nad vami, leži v popolnosti in trdnosti samoobvladanja. Vsakdo mora resno vzeti naslednjo veliko Resnico: »Kjer je tvoja zavest, tam si ti, ker JAZ SEM je vsepovsod.«

Dolgo je bilo v vaši zavesti prisotno prepričanje, da obstaja prostor, velika razdalja in čas. Vse to so le zunanje stvaritve človeka. To, da stopite skozi ta zastor pajčevine, ki ločuje vašo zunanjo zavest od vaše polne Notranje moči in dejavnosti, je le stvar stanja vaših misli in občutkov.

Tisti, ki goreče želijo doseči Luč, živeti v Njej in biti otroci Luči, neprestano prebivajo v teh Višjih področjih. Lepota teh Področij presega vsako sposobnost predstavljanja zunanje zavesti. Če vstopite Vanje zavestno in po svoji volji, boste spoznali, da je tam vse ustvarjeno prav tako resnično in otipljivo, kot je vse v tem fizičnem svetu.

Čvrsto potrdite naslednje:

JAZ SEM moč svojega večnega, popolnega samoobvladanja.

‘I AM’ The Power of my complete Self-control, forever sustained.

To vam bo pomagalo pri doseganju tega Mojstrstva. Vedno se morate zavedati, da vas s priznanjem dejavne Prisotnosti JAZ SEM ne more nič ovirati ali se kakorkoli vmešati v vašo dejavnost.

Ko enkrat spoznate, da prostor in čas ne obstajata, vam je na dosegu roke brezmejna Večnost. Da s polno zavestjo vstopite v Višja področja (ki so iznad vašega fizičnega sveta), morate samo prilagoditi oziroma spremeniti stanje svoje zavesti. Kako lahko to storite? Z vedenjem, da ste zavestno tam.

Pogosto potrdite:

Z močjo Elektronskega kroga, ki sem ga zgradil okoli sebe, SEM osvobojen vseh strahov ali dvomov. Radostno držim Žezlo, ki JAZ SEM in drzno vstopam v katerokoli od teh Višjih področij. Ko se vrnem, želim popolnoma jasno in zavestno ohraniti spomin na svoje dejavnosti tam.

Through the Power of the Electronic Circle which I have created, ‘I AM’ no longer touched by any doubts or fears. I joyously grasp the Scepter which ‘I AM’ and step boldly forth into any of these Higher Spheres that I wish, retaining perfectly clear conscious memory of my activity there.

Na ta način lahko hitro dosežete radost neomejene svobode in popolne sreče z dejavnostjo na kateremkoli področju želite. Velika iluzija zunanje zavesti ljudi je, da so ustvarili prostor in čas. Prepričanje v to je velik zid, ki jih ločuje od Svobode.

 

 

Vsak na tej Zemlji je vsak trenutek svoboden, da ‘vstane in gre k Očetu’ (Lk 15:20) – svojemu Božjemu jazu – če se bo le obrnil stran od stvaritev svojih človeških čutov in ohranjal svojo pozornost na edinem Izvoru v Univerzumu, iz katerega prihajajo Mir, Sreča, Obilje in Popolnost.

Obstaja način, s katerim lahko vsak pride v stik z Vnebovzetimi Mojstri: to je z razmišljanjem o Njih. Pokličite Jih in vedno vam bodo odgovorili s prisotnostjo svoje Ljubezni. Toda motiv za ta klic mora biti Ljubezen do enega Izvora, Ljubezen do Luči, Ljubezen do Popolnosti.

Če to naredite iskreno in odločno, boste prejeli vse večjo in večjo Luč; ker Luč pozna sámo sebe in se neprestano, brezpogojno vsak trenutek razdaja. »Prosite in boste dobili! Iščite in boste našli! Trkajte in se vam bo odprlo!« (Mt 7:7) Pokličite Luč in Vnebovzeti Mojstri vam bodo odgovorili, ker oni so Luč sveta.«

Bil sem skoraj prevzet od občutka hvaležnosti in Ljubezni do Saint Germaina, ko je prišel čas, da se vrnem v svoje telo. Zaznal je, kako se počutim in me z razumevanjem poučil:

»Vsak Božji otrok, ki prizna in sprejema Prisotnost Enega, Mogočnega Boga, ki je vsidrana v njegovem srcu in možganih in ki to Resnico večkrat na dan globoko občuti ter spozna in ve, da Bog tako močno polni njegov um in telo z Lučjo, da ni prostora za nič drugega, je lahko svoboden. Ena Vsemogočna Prisotnost je mogočna usklajevalna dejavnost posameznikovega življenja in dogodkov; in če je njegova pozornost trdno osredotočena na to večno Resnico, mu nobena stvar ni nedosegljiva.

Božji jaz v vsakomur je edini vir in princip Življenja, ki mu moramo dati nedeljeno pozornost. Temu velikemu in harmonizirajočemu Jazu mora osebni jaz vedno dati zavestno priznanje in biti vedno v notranji komunikaciji z Njim, ne glede na dejavnosti zunanjega uma.

Ta Veliki Jaz je Življenjska energija, ki vsak trenutek teče skozi vsako človeško telo in ki vsakomur omogoča gibanje v tem svetu oblik. Je modrost, pogum in moč, ki vzdržuje vsakogar; občutek Božanske ljubezni, ki vsaki sili, ki teče skozi posameznika, določa lastnosti – edina Moč, ki lahko vedno ustvari katerokoli dobro stvar. Je vsezmagovita, zavestna Moč, ki upravlja vse pogoje dejavnosti ljudi, ko Ji je dopuščeno, da svobodno teče skozi osebni jaz.

Ta mogočni Božji jaz v vsakomur je vrhovni Vladar vsega stvarstva in edini zanesljivi, stalni in večni vir pomoči. Le skozi Njegovo ljubezen, modrost in moč se lahko vsak vedno dvigne v Vnebovzeto Mojstrstvo, ker je stalna, zavestna komunikacija z Njim popolna svoboda in moč nad vsemi človeškimi stvaritvami. Kadar rečem človeško, s tem mislim vse, kar je neskladno in manj kot Popolnost.«

 

 

 


 

Znanje o "Jaz sem" je zaokroženo v sedmih knjigah:

1. “ŽIVLJENJE IN NAUKI MOJSTROV VNEBOVZETJA” 

2. “JAZ SEM, KI SEM” 1. - 6. del (Izbrani nauki Saint Germaina in drugih Vnebovzetih Mojstrov) ...

Naročila knjig:
www.jazsem.net
telefon: 031 554 790

 JAZ SEM

DOMOV

 

 

Ti spisi razodevajo Božjo moč, njeno aktiviranje in uporabo. Svetujem jih tistim, ki so se pripravljeni resno obračati k Bogu in z uresničevanjem Njegovih zakonov celostno očistiti svojo podzavest in zunanjo zavest, saj postanejo z branjem in uporabo tega, kar tu piše, v posamezniku in njegovem svetu Božje moči dejavnejše. Kdor v skladu s to povečano Dejavnostjo ni pripravljen spremeniti svojega življenja v Božje zakonito življenje, lahko prej ali slej zaradi tega zelo trpi (dušno ali fizično).

Uporaba te Moči je izključna odgovornost posameznika. Vsak se mora zavedati celotne odgovornosti svojih občutkov, misli, besed in dejanj. Vsaka akcija sproži ustrezno reakcijo. Zato delujte za najvišjo dobrobit vsega Življenja – človeškega, živalskega, rastlinskega, mineralnega, Zemljinega, vesoljnega – kajti vse je Bog in največja in prva zapoved se glasi: »Ljubi Gospoda, svojega Boga, z vsem srcem in z vso dušo in z vsem mišljenjem!« (Mt. 22:38-39)

»Najvišja zapoved Večnosti je: »Bodite popolni, kot je vaš Oče v Nebesih popoln.« (Mt 5:48) Življenje vas bo vedno znova in znova vračalo v človeško utelešenje, dokler ne izpolnite te Vrhovne zapovedi Življenja. Ko jo udejanjimo, zaživimo ustvarjalno in smo nesmrtni.

Tekom sedanje širitve Luči po Zemlji je nujno, da ohranite železni nadzor nad svojimi občutki, mislimi in besedami, če se želite izogniti stalnim stiskam in izgubam v sebi in svojem svetu. Še nikoli v zgodovini planeta ni bilo to tako pomembno kot je zdaj.«

Saint Germain

To opozorilo vzemite zelo resno. To Znanje je posvečeno, zato ga tako tudi sprejmite in uporabite.