ZDRAVJEZDRAVJE E-KNJIGEZDRAVJE PREHRANAZDRAVJE ODNOSIZDRAVJE VZGOJATERAPIJE ZDRAVJEZDRAVJE DUHOVNOST

KAKO NAM POMAGA ZA ZDRAVJE VITAMIN B3

 

NIACIN, NIKOTINAMID, VITAMIN PP Skrivnost vitamina B3 je v njegovi majhnosti. Podobno kot pri vitaminu C, so tudi njegove molekule izrazito majhne, zato lahko hitro dospe na mesto, kjer je nujno potreben, ne da bi mu prosti radikali lahko zastavili pot in ga uničili. Zaradi te gibčnosti je vitamin B3 najhitrejši od vseh vitaminov in zelo uporaben pri zdravljenju.

·         niacin skrbi za pravilno razporeditev energije v telesu. Tako je npr. od njegove navzočnosti v krvi odvisno, ali bomo aminokislino triptofan (ki je tudi v mleku) uporabili za presnovo ali za pomirjanje živcev. Pomanjkanje niacina povzroči nemirnost, živčnost, poseben odmerek pa nas pomiri hitreje kot baldrijan, hmelj, šentjanževka ali druga naravna pomirjevala.

·         nujen je za normalno delovanje prebavnega sistema, kožo ter sintezo hormonov (testosterona, estrogenov in inzulina).

·         lajša ali celo preprečuje glavobole, oziroma migreno, pospešuje krvni obtok in znižuje krvni tlak, holesterol in trigliceride.

·         blaži želodčne in črevesne bolečine in

·         pomaga odpravljati neprijeten zadah v ustih (halitozo).

 

 

MEGA B-COMPLEX vsebuje tudi Vitamin B3 100 mg: VSTOPI

   

Vitamin B3 ang.

Zdravljenje   Kvalitetno in poceni lektoriranje. Pri lektoriranju diplomskih nalog brezplačen prevod povzetka naloge.   MMS – čudežni mineral