ZDRAVJEZDRAVJE E-KNJIGEZDRAVJE PREHRANAZDRAVJE ODNOSIZDRAVJE VZGOJATERAPIJE ZDRAVJEZDRAVJE DUHOVNOST

KAKO NAM POMAGA ZA ZDRAVJE VITAMIN B5

 

PANTOTENSKA KISLINA - sodeluje pri presnovi ogljikovih hidratov in maščob ter je pomemben dejavnik pri encimskih reakcijah v telesu.

·         kot sprožilec sinteze omogoča pantotenska kislina pretvarjanje holina v nevrotransmitor acetilholin, ki ima pomembno vlogo pri nastajanju občutka osebnega zadovoljstva in sreče. Zlasti visoko koncentriran je vitamin B5 v možganih, kar je očiten namig, da ima pomembno vlogo v naših mentalnih sposobnostih.

·         vitamin B5 sproža v skorji nadledvičnih žlez izločanje hormona kortizola, s čemer pomaga zavirati vnetja (športne poškodbe, revmatične bolezni).

·         pantotenska kislina pospešuje rast epitelija (koža), vpliva na rast in barvo las in je nujna za normalno delovanje nadledvične žleze.

V času psihofizičnih obremenitev in stresa, je dnevna potreba po tem vitaminu zelo povečana (več kot 12 mg na dan). Tega vitamina ne uživamo skupaj s kislimi jedmi (npr. meso pušča na svoji prebavni poti kisla polja, ki motijo, oziroma preprečujejo resorbcijo vitamina B5).

 

 

MEGA B-COMPLEX vsebuje tudi Vitamin B5 100 mg: VSTOPI

  ZDRAVJE - DOMOV

Zdravljenje z prehrambenimi dopolnili    Kvalitetno in poceni lektoriranje. Pri lektoriranju diplomskih nalog brezplačen prevod povzetka naloge.   MMS – čudežni mineral