ZDRAVJEZDRAVJE E-KNJIGEZDRAVJE PREHRANAZDRAVJE ODNOSIZDRAVJE VZGOJATERAPIJE ZDRAVJEZDRAVJE DUHOVNOST

 

KAKO NAM POMAGA ZA ZDRAVJE VITAMIN C

 

ASKORBINSKA KISLINA je v vodi topen vitamin in zato lahko z urinom telo zapusti že nekaj ur po zaužitju. Pri povečani fizični aktivnosti pa še prej, zato ga moramo uživati v velikih količinah. Ker ga človeško telo samo ne more proizvajati, ga moramo zato uživati s hrano in Life Plus dopolnili k hrani. Vitamin C je nagnjen, kot tudi drugi vitamini, k hitri razgradnji (občutljiv je na svetlobo, toploto in vlago). Linus Pauling (nobelov nagrajenec) je bil mnenja, da je vitamin C zdravilo za številne bolezni od gripe do raka, in da naj bi ga dnevno uživali 2 grama (2000 mg). Dandanes pa vrsta doktorjev, kot npr dr. Andrew Weil v svoji knjigi "Spontano zdravljenje", svetuje, da naj uživamo dnevno 2000-3000 mg vitamina C, v času bolezni pa še več. Nikar ne zanemarjajte pomena vitamina C.

·         pomanjkanje C vitamina povzroča skorbut (avitaminozno obolenje, katerega simptomi so površinske in globoke (sluznične) krvavitve, izpadanje zob, splošna slabost...).

·         C vitamin krepi imunski sistem in veča telesno odpornost pred, predvsem, infekcijskimi boleznimi (npr. viroza).

·         aktivira delovanje številnih encimov in igra pomembno vlogo pri celičnem dihanju.

·         pospešuje proces celjenja ran in obnavljanja vezivnih tkiv ter sodeluje pri razvoju kosti, kolagena in hrustanca ter tudi pri sintezi hormonov nadledvične žleze.

·         pomaga pri zaščiti pred stresom

·         pospešuje absorbcijo železa in skupaj s folno kislino (vitamin B4) in vitaminom B12 stimulira razvoj rdečih krvnih telesc (eritrocitov).

·         znižuje tudi nivo holesterola v krvi

·         ščiti organizem pred karcinogenimi substancami.

·         ugotovljeno je, da navadno vitamin C ne deluje, če ni prisotnih bioflavonoidov (t.i. vitamina P), zato je le-te potrebno uživati vedno skupaj s C vitaminom.

·         kot lovec na proste radikale (nevtralizaor), ima vitamin C pomembno vlogo pri preprečevanju rakavih razjed

·         vitamin C zmanjšuje nevarnost nastanka bolezni srca in ožilja. Že 60 mg vitamina C dnevno zadostuje, da se znatno zmanjša možnost nastanka smrtonosnih krvnih strdkov, ki bi zamašili žile

·         vitamin C v telesu zboljšuje sprejemanje kalcija in železa, zato je njegovo dnevno (zadostno) uživanje odločilnega pomena zlasti za ženske pri prečevanju slabokrvnosti in osteoporoze (pomembno tudi v času menstruacije, ko s skrvjo odhaja tudi železo!).

·         vitamin C povečuje fizične sposobnosti organizma, zato ga moramo pred težkim delom ali treningi uživati veliko več (še zlasti pred tekmovanjem)

·         pri povišani telesni temperaturi, telo potrebuje znatno več vitamina C!!!

·         ravno tako moramo uživati povišane dnevne odmerke, če pijemo alkoholne pijače, uživamo kontracepcijske tablete, steroidna zdravila, zdravila proti bolečinam in aspirin (ki je uničevalec C vitamina!!!)

Pozor: izredno veliki dnevni odmerki vitamina C nikakor ne morejo škoditi, ker telo viške brez težav izloča preko urinarnega sistema. Še posebej velike odmerke potrebujejo kadilci (3 x 1-2 tableti Vita C Plus).

 

 

VITAMIN C - 4 RAZLIČNE KOMBINACIJE - vstopi

  ZDRAVJE - DOMOV

 

Zdravljenje s Svetlobo in psihoterapevtsko svetovanje.    Kvalitetno in poceni lektoriranje. Pri lektoriranju diplomskih nalog brezplačen prevod povzetka naloge.   MMS – čudežni mineral