ZDRAVJEZDRAVJE E-KNJIGEZDRAVJE PREHRANAZDRAVJE ODNOSIZDRAVJE VZGOJATERAPIJE ZDRAVJEZDRAVJE DUHOVNOST

 

KAKO NAM POMAGA ZA ZDRAVJE VITAMIN K

 

Vitamin K je dolgo životaril v senci ostalih vitaminov, dokler v 90. letih prejšnjega stoletja niso izdelali ustreznih tehničnih instrumentov, s katerimi so potem dobro raziskali njegovo delovanje. Ugotovili so, da gre pri njem - za razliko od večine drugih naravnih, aktivnih snovi - očitno za "specialista", ki ima eno samo nalogo: izdelovati protrombin - snov za strjevanje krvi. Jetra grade protrombin, za kar potrebujejo vitamin K. Le-ta je topen v maščobah in se resorbira v črevesju le tedaj, ko je prisoten tudi žolč.

Količina protrombina v krvi je zmanjšana, če se vitamin K ne resorbira (žolč zaradi morebitne zapore ne priteka v črevo ali pa je odstranjen žolčnik), ali če vitamina K obolele jetrne celice ne morejo uporabiti. Odprte rane se hitreje celijo, če je v telesu dovolj vitamina K. V tem primeru je namreč dovolj protrombina, t.i. faktorja II, ki omogoča, da se kri hitro strdi.

 

 

   

 

Zdravljenje s prehrano   Kvalitetno in poceni lektoriranje. Pri lektoriranju diplomskih nalog brezplačen prevod povzetka naloge.   MMS – čudežni mineral