ZDRAVJEZDRAVJE E-KNJIGEZDRAVJE PREHRANAZDRAVJE ODNOSIZDRAVJE VZGOJATERAPIJE ZDRAVJEZDRAVJE DUHOVNOST

VODNA KREŠA (Nasturtium officinale)

 

Navadna vodna kreša vsebuje vitamine A, B1, B2, C in E ter rudnine (predvsem jod, fosfor in železo). To je že dolgo cenjena zelenjava (kot solata) in zdravilna rastlina. Pravijo, da so jo že Grki dajali duševno prizadetim ljudem, ker so verjeli, da ozdravi vse motnje v možganih. Ksenofon, grški vojskovodja iz 5. stol.pr.n.št., je Perzijcem svetoval, naj z njo hranijo otroke, da bodo postali močnejši.

V evropskem zeliščarstvu je bila vodna kreša predvsem zelišče za »čiščenje krvi« in so jo v preteklosti uporabljali predvsem kot spomladansko krepčilo. Kreša je izdaten vir vitaminov in odlično zelišče za izločanje strupov iz telesa. Zaradi velikih količin vitamina C in mineralov je koristna predvsem za zdravljenje kroničnih bolezni, spodbuja tek in zboljšuje slabo prebavo, pomaga pri kroničnem bronhitisu (še posebej, kadar je povezan s pretiranim izločanjem sluzi), poleg tega pa je splošno poživilo in močan diuretik (izločanje odvečne tekočine).

 

 

 

Zdravljenje s Svetlobo in psihoterapevtsko svetovanje.   Kvalitetno in poceni lektoriranje diplomskih nalog. Pri lektoriranju brezplačen prevod povzetka diplomske naloge.   MMS – čudežni mineral