ZDRAVJEZDRAVJE E-KNJIGEZDRAVJE PREHRANAZDRAVJE ODNOSIZDRAVJE VZGOJATERAPIJE ZDRAVJEZDRAVJE DUHOVNOST

 

ZELENA

 

·         je tradicionalno vietnamsko zdravilo zoper povišan krvni tlak. Snovi iz zelene znižujejo krvni pritisk tudi pri živalih. Primerljiva količina pri ljudeh je dva ali tri stebelca na dan. Zelena deluje rahlo diuretično.

·         Vsebuje osem različnih protirakavih snovi, npr ftalide in poliacetilene, ki izničujejo karcinogene snovi, še posebej cigaretni dim!

·         Pomembna je velika količina eteričnih olj, ki dajejo zeleni značilen okus in vonj. Ti t.i. terpeni gomoljnico med rastjo varujejo pred bakterijami, glivicami in drugimi naravnimi sovražniki. Eterična olja v zeleni so ostra in učinkujejo na bakterije in glive tudi na naših sluznicah (v ustih, žrelu, požiralniku, želodcu in črevesju).

·         Celo pri izločanju skozi ledvice, mehur in sečevode razkužuje sluznice in tako varuje pred vnetji sečnih poti ter pomaga pri težavah z uhajanjem seča. Zelena varuje zlasti ženske pred bakterijskimi okužbami sečnih poti.

·         Popoln izbor vitaminov B v zeleni pospešuje presnovo ogljikovih hidratov v telesu, v naše celice črpa energijo in s tem poživlja celoten organizem. Obenem je to osnovni vir hranilnih snovi za živčevje in možgane.

·         Živčne težave, kot so nemir, razdražljivost in depresivno razpoloženje, imajo pogosto vzrok zgolj v pomanjkanju vitamina B (kompleksa). Poleg tega pa velika količina vitaminov B v zeleni uravnava tudi delovanje črevesja ter poskrbi za zdravje kože, las, oči in jeter.

Zdravljenje z zeleno: v želodcu in črevesju uničuje bakterije in glive, odpravlja težave, kot so napenjanje in driska, pospešuje črevesno peristaltiko, odpravlja lenost črevesa in zaprtost, v ustih in žrelu razkužuje in razstruplja sluznice, pospešuje izločanje prebavnih sokov iz želodčne sluznice (temelj dobre prebave beljakovin), protibakterijsko deluje v ledvicah, mehurju in odvodnih sečnih poteh, zdravi vnetja in šibkost mehurja, pri kašlju in prehladih raztaplja sluzi, odvaja vodo iz telesa in pomaga pri hujšanju, pospešuje presnovo ogljikovih hidratov, krepi živčevje in možgane, blaži živčne težave, daje pomembne hranilne snovi za zdravo kožo, oči in lase ter krepi imunski sistem.

 

 

 

 

Zdravljenje   Kvalitetno in poceni lektoriranje diplomskih nalog. Pri lektoriranju brezplačen prevod povzetka diplomske naloge.   MMS – čudežni mineral