ZDRAVJEZDRAVJE E-KNJIGEZDRAVJE PREHRANAZDRAVJE ODNOSIZDRAVJE VZGOJATERAPIJE ZDRAVJEZDRAVJE DUHOVNOST

SODA BIKARBONA ZA ZDRAVJE - VSTOPI

NASVETI ZA PRIPRAVO ENOSTAVNIH IN UČINKOVITIH EKO ČISTIL IN SREDSTEV ZA OSEBNO HIGIENO

Eko zobna pasta:

Zmešamo 50 g soli in 50 g sode bikarbone ter dodamo 10 kapljic eteričnega olja čajevca ali origana. Vse skupaj premešamo in eko zobna pasta v obliki "zobnega praška" je pripravljena. Hranimo v zaprti škatlici. Zobno ščetko zmočimo z vodo in "namočimo" v našo zobno pasto. Pred tem si splahnemo usta in nato ščetkamo zobe. Na dlesni pritiskamo bolj rahlo, da ne postanejo preobčutljiva. Ker obloge zelo učinkovito odstranjuje, je potrebno manj časa za umivanje. Zobe tudi naravno pobeli in odstranjuje zobni kamen.

Eko deodorant:

Manj kot četrtino čajne žličke sode bikarbone potresemo na dlan, dodamo nekaj kapljic vode, podrgnemo med dlanmi in pomažemo pod pazduhami. Preizkušeno drži več kot 24 ur.

Eko tekoče milo:

125 g Marsejskega mila naribamo z ribežem ali multipraktikom in raztopimo v 4 litrih vroče vode (po potrebi malo segrevamo na štedilniku). Nato dodamo jušno žlico sode bikarbone in prelijemo v plastično emblažo, v kateri pustimo malo prostora, da lahko kasneje pretresemo, če je potrebno. Pazimo, da ne raztopimo v manjši količini vode, ker se drugače vsebina preveč strdi. To milo lahko uporabljamo tudi kot šampon za lase. Lahko pa namesto šampona za lase uporabljamo le v vodi raztopljeno sodo bikarbono - ena žlica na 2 dcl vode.

Eko pralni prašek:

100 g pralnega mila na drobno naribamo in dodamo 50 g sode bikarbone in 50 g pralne sode. Ena jušna žlica zadostuje za eno pranje. Soda bikarbona kot tudi pralna soda pa mehčata vodo in perilo ter odstranjujeta vodni kamen, tako da ne potrebujemo mehčalca in drugih sredstev za odstranjevanje vodnega kamna. Perilo ima po pranju prijeten vonj po aromi pralnega mila.

Eko čistilo za pomivalni stroj:

2 jušni žlici sode bikarbone posipamo kar po dnu pomivalnega stroja. Ocetni - alkoholni kis/za vlaganje, ki ga lahko poceni dobimo v Lidlu ali Merkatorju ali skoraj v vsaki trgovini, nalijemo do roba posodice za čistilno sredstvo in tudi za lesk. Pomembno je, da soda bikarbona deluje ločeno od kisa, ker se sicer v nasprotnem primeru izničita (nastane reakcija, pri kateri se sprošča ogljikov dioksid ostane pa voda in sol, kar pa seveda nima čistilne moči). Soda bikarbona tudi učinkovito razmasti posodo, kis pa dezinfecira. Kis mora delovati proti koncu pranja, da imajo kozarci ustrezen sijaj.

Vse o sodi bikarboni in ostalih eko sredstvih za čiščenje in osebno higieno, kot tudi ogromno drugih navodil za uporabo, kot tudi zdravljenje s sodo bikarbono, si lahko preberete tukaj:

SPLETNI NAKUP EKO ČISTIL IN UPORABA ZA ZDRAVJE

 

 

soda za zdravje in čiščenje

UČINKOVITA ZAŠČITNA OGRAJA PROTI POLŽEM - ZAŠČITA BREZ STRUPOV   Ugodno in kvalitetno lektoriranje diplomskih nalog. Pri lektoriranju brezplačen prevod povzetka diplomske naloge. POCENI in KVALITETNI  OKVIRJI ZA

 KOREKCIJSKA OČALA 

MMS – čudežni mineral